Gardenwell kerti bútorok

A Gardenwell profilját, ahogy a neve is mutatja, a kerti bútorok, a terasz berendezési tárgyai adják. A napágyak és a különböző grillasztalok, grillező szettek mellett akár kerti pavilonokat is vásárolhatunk tőlük. Divatos és kényelmes hintaágyak, napellenzők, és más hasonló kiegészítők szolgálhatják kényelmünket, és kertünk szépségét, ha a Gardenwell termékei közül válogatunk. Azonban a mégis a kerti bútorok, a különböző stílusú étkező vagy éppen lounge szettek emelkednek ki leginkább a gyártó kínálatából. Termékpalettájukon végig nézve látszik a tudatosság, az átgondolt tervezés, a minőségi anyaghasználat, és persze a kreativitás, kiváltképp, ha kerti bútorokról van szó.

Mi alapján választunk kerti bútort? A megkérdezettek nagy része ugyanolyan fontosnak tartja a termék minőségét, terhelhetőségét és időtállóságát, mint a könnyű karbantartást és a dekoratív megjelenést. A Gardenwell termékeiben ezek a jellemzők egyszerre, egymást támogatva vannak jelen. Ennek az oka főleg az anyagválasztásuk, mert a kerti bútoraik fő alapanyaga a stabil, erős, mégis könnyű és sokoldalú rozsdamentes acél. A rozsdamentes acél nagyon sokféle stílusban megjeleníthető, főleg, ha más anyagokkal kombináljuk. És ezzel el is érkeztünk a Gardenwell kerti bútorok minőségének és megjelenésének titkához. Az anyagok ötvözéséhez.

 

 

 

 

 

 

A Gardenwell bútorok alapanyaga: fémvázas polyrattan kerti bútorok

 

A Gardenwell kerti bútorok nagy része olyan polyrattan bútor, amelyet fém vázra fontak. Ez a kialakítás a két anyag előnyeit egyesítve szolgálja mindennapi kényelmünket.

 

A fém kerti bútorok legfontosabb, és egyik legkiválóbb jellemzője, hogy egyszerre könnyűek és erősek. Ugyanis a fém kerti bútor általában alumínium vagy acél szokott lenni. A Gardenwell az acélt választotta bútorai keretének, vázának. Ez a lehető legjobb döntés a fémbútorok esetében, hiszen a rozsdamentes acél a legidőtállóbb ötvözet. Nem igényel komoly karbantartást, időnként át kell törölgetnünk ugyan, de még a polyrattannal kombinált fémvázas bútor esetében sincs ennél komolyabb feladatunk a bútorral. Ugyanis a Gardenwell kerti bútorai általában ebben a zseniális párosításban készülnek. A fémvázas Gardenwell kerti bútorokban egyesül a rozsdamentes acél és a polyrattan eleganciája. A polyrattan, vagy műrattan egy mesterségesen, polyetilénből előállított fonott mintás anyag, amelyet a stabil fémszálak köré szoktak fonni, így érik el, hogy időtálló és stabil bútor váljon belőle.

 

A műrattan bútor nagyon hasonlít az eredeti fonott rattan bútorra. Azonban annak egy sokkal ellenállóbb verzióját testesíti meg, az eredeti rattan eleganciáját és izgalmas megjelenését utánozza ugyan, de az eredeti rattannal ellentétben kiválóan alkalmazkodik a különböző időjárási tényezőkhöz, például UV-álló, vízálló és fagyálló. A polyrattan bútorok tartós színintenzitással rendelkeznek, izgalmas stílusú és formájú bútorokat lehet gyártani ebből az anyagból, amely egyébként kényelmes és strapabíró, masszív és erős, melyet a fém váz csak fokoz, ezáltal az acél és a polyrattan találkozása nagyon stabil, erős, mégis elegáns és stílusos, hosszú élettartamú bútorokat teremt.

 

 

 

A Gardenwell fémvázas kerti bútorok stílusa

 

A fémvázas kerti bútor esetében azért vagyunk igazán szerencsések, mert nem kell lemondanunk az esztétikus megjelenésről az időtállóság javára. Nincsenek kompromisszumok. Extravagáns vagy épp egyszerű, vagy elegáns megjelenésű bútorszettet is választhatunk. Modern stílusú otthonba, vagy épp íves formatervezésű, stílusosan megmunkált, dinamikus megjelenésű darabokat illeszthetünk be kertünk, teraszunk stílusába. A fémvázas, polyrattan bútorok általában a fekete és a fehér szín mellett a barna és a szürke árnyalataiban választhatóak. Ezek a színek, és maga a bútor megjelenése is a legtöbb esetben lehetőséget nyújt arra, hogy bármilyen stílusú otthonba illeszkedni tudjon. Néhány kiegészítővel, díszpárnával, kerti mécsessel vagy égősorral, növényekkel, teljesen a mi képünkre, vagy egy adott stílus hangulatára formálhatjuk a kis kerti enteriőrt. Mert ezek a bútorok több stílussal összeegyeztethetőek. Ennek oka nem az, hogy egysíkú a megjelenésük, hanem az, hogy univerzális. Formatervezésük ötletes vonalai vagy épp ívei ugyanis tökéletesen stílusossá és extravagánssá teszik a Gardenwell kerti bútorait.

 

Ilyen extravagáns látványt nyújt például a polyrattanból készült Malaga balkonszettje. A kétszemélyes kanapé és a hozzá tartozó fotelek, és a stílusban igazodó kis dohányzóasztal egyrészt nagyszerű átmenet az étkezőszettek, és az alacsonyabb kerti kanapé garnitúrák közt. Ezzel a kialakítással igyekszik mindkét funkciót betölteni, hiszen egy kisebb terasz, erkély esetében erre szükség is lehet. Stílusban a fonott bútorokra emlékeztet, karfája zárt, ám a vesszőhatású kialakítás izgalmas megjelenéssel ruházza fel a bútorszettet, mely azonban összességében mégis modern hatást kelt. A Malaga szetthez hasonlóan a Royal fémvázas polyrattan garnitúra is egyszerre tükrözi a modern stílus robusztusságát és a természetes formák dinamizmusát. Persze aki ehelyett a légiesség helyett a klasszikus, robusztus szögletességet választaná, szintén megtalálhatja a kertjébe illő darabot, például Murcia polyrattan kanapé formájában.

 

 

 

 

A fémvázas polyrattan bútorok előnyei

 

A fémvázas polyrattan bútorok előnyei közé tartozik a hosszútávú használhatóság, melyre a polyrattan és a rozsdamentes acél már ismertetett kettőse garantál. Ezek a bútorok jól terhelhetőek és nem deformálódnak el. A fémvázas bútorok, jó minőségű polyetilénnel kiegészítve hosszú évekig használhatóak, minőségük és terhelhetőségük nem változik az idő előrehaladtával sem. Színük nem fakul ki, mivel a műrattan UV-álló, így a nap sem a festék színét nem halványítja, sem a bútor anyagának összetételét nem módosítja. A napsugárzás mellett az egyéb időjárási tényezők sem rontják a bútor állagát, minőségét. Például a magas páratartalom vagy a közvetlen eső, sőt, a fagy sem árt neki. Sokan csalódtak a rattan, vagy épp vesszőfonott bútorokban, melyek esztétikusak és stílusosak ugyan, de rövid élettartamú darabok, amely az árukhoz képest viszont eléggé kellemelten tényező. A fa kerti bútorban is sokan csalódnak.

 

Természetes és szép megjelenése mellett fontos figyelembe venni, hogy kerülni kell a fa bútorok esetében a gyakori esőt, a magas páratartalmat, és oda kell figyelni a bútor szellőzésére is, emellett ápolni kell, a megfelelő anyagokkal rendszeresen kenni, karbantartani. Akiknek nincs idejük, kapacitásuk vagy türelmük ezeknek a bútoroknak a karbantartására, azoknak ellenálló, kevésbé kényes anyagot kell választaniuk. A fémvázas polyrattan bútorok nem igényelnek komoly ápolást, karbantartást. Nedves szivaccsal kell időnként áttisztítani, illetve komoly fagyban érdemes elgondolkodunk a biztonságba helyezésén.

 

A fémvázas polyrattan bútorok hátrányai

 

A fémvázas polyrattan bútor akkor nem ideális számunkra, ha mindenképpen teljesen természetes kerti bútorokkal szeretnénk berendezni a teraszunkat vagy a kertünket. Ha az eredeti rattant, a fonott vesszőt, vagy épp a fát természetes külseje és megjelenése miatt választanánk, és nem a praktikus tényezők, a hosszútávú befektetés, a könnyű karbantartás a fő szempontjaink, akkor a fém-műanyag kombináció bizonyára nem nekünk való kompromisszum.

 

Sokan mondják a polyrattanról, hogy könnyen elveszíti a színét, nem szereti a napot, kopik. Esetleg, hogy a fehér színű bútor elszíneződik, és úgy általában rövid idő alatt elveszítik a stabilitásukat. A rossz minőségű műrattan bútorokra igaz lehet ez a megállapítás. Azonban minden cég más összetevőkkel, illetve azok eltérő arányával dolgozza ki bútorait. Így Gardenwell fémvázas polyrattan bútorainak minősége is eltér az alacsony színvonalú műrattan bútorok minőségétől. A rozsdamentes acél váz pedig garantáltan még stabilabbá és szilárdabbá teszi ezeket a bútorokat.

 

Összességében minőségi hátrányt nehezen találunk a fémvázas polyrattan kerti bútorokban. Az anyag természetessége, az egyes termékek stílusa pedig egyéni ízlésen, döntésen múlik.

 

A fémvázas polyrattan bútor jó választás lehet, ha igényeink a minőségre és a stílusra fókuszálnak.