Milyen csaptelepet válasszak a konyhába?

Az otthonunk felújítása során a csaptelepek is lecserélésre kerülnek. Kidobjuk a régit, ami csöpög, szorul és csillogó, mindentudó darabokat építünk be helyette. Számtalan típus közül választhatunk, ha a konyhánk felszereléséről van szó. De hogy ne vesszünk el a kínálat tengerében, érdemes néhány fontos szempont szerint rangsorolni.

Milyen csaptelepet válasszak a konyhába?

A lakásban többnyire egységes a csaptelepek formája, márkája. Biztos, hogy az Ön által választott termékcsalád forgalmaz többféle, mosogatóhoz való terméket. Elsősorban azt kell végiggondolni, hogy mennyi időt töltünk a konyhában. Kihasználjuk-e egyáltalán egy profi készülék minden adottságát? Ha Ön családos anyaként nap mint nap főz, nagy mosogatótálcával, komoly munkapulttal rendelkezik, akkor érdemes egy kihúzható- , vagy zuhanyfejes darab mellett dönteni. Ezzel könnyedén tisztán tartható a mosogató és környéke, illetve a pulton lévő edénybe is könnyedén tud vizet engedni egy gyümölcsmosáshoz. Ha elfoglalt üzletember, többnyire nem otthon étkezik, akkor elég egy egymedencés mosogató mellé egy hagyományos darab.

 

Washbasins with vintage style faucets

 

Keverős, vagy tekerős?

 

Sokan előnyben részesítik a hagyományos tekerős készülékeket, mert így szokták meg az évek során. A keverős, karos mosogató csaptelepek azonban praktikusabbak azok számára, akik sokat főznek, sütnek. Hiszen ilyenkor a kéz maszatos lesz, egy kézmosásnál is kész akrobata mutatvány a víz megnyitása. Egy karos csap esetében viszont alkarral könnyedén ereszthetjük a vizet, nincs szükség utána egy komplett takarításra. A vízhőmérséklet beállítása is hamar megszokható, ha Ön most tér át a tekerősről keverősre.

 

Gránit, vagy króm?

 

Granite tiles in minimalist bathroom

 

Nem utolsó szempont, hogy a csaptelep anyaga összhangban legyen a mosogatóéval. Egy acél termékhez hasonló anyagú csap illik, illetve gránithoz gránit. Utóbbinak nagy előnye, hogy a sok helyen kemény vízből kicsapódó vízkő nem azonnal látható rajta. Tisztítása nem igényel különleges szereket, nem lesz idővel rozsdafoltos.

 

Minőség és ár?

 

Fontos, hogy előre meghatározza, mennyit tud szánni egy csaptelepre, de valamennyire rugalmasnak kell lenni ilyen téren is. Hiszen hiába tervezzük el, hogy 20ezer forintért szeretnénk vásárolni legfeljebb, ha 2ezer forinttal többért egy sokkal jobb minőségű terméket találunk, teljes körű garanciával. Ma már több árkategóriában is elérhetőek hasonló design-nal rendelkező termékek, de a lényeg mindig a külső burkolat alatt van.

 

Bármelyik mellett is dönt, érdemes egy jó minőségű, tartós darabra pénzt szánni. A most kiválasztott csaptelep évekig társa lesz a konyhában.