4, több ezer éves érv a hidromasszázs fürdőkád mellett

A hidromasszázs nem csupán divatos hóbort, hanem az európai kultúrtörténet fontos alkotóeleme. A hidromasszázst az alternatív, természetes gyógymódok közül az egyik legrégebbiként tartjuk számon: a római nemesek mindennapjaiban és gyógyászati, preventív gyakorlataiban kiemelt szerep jutott a közösségi fürdőhelyek látogatásának, valamint a rabszolgák által végzett reggeli, esti masszázsnak.

4, több ezer éves érv a hidromasszázs fürdőkád mellett

 

Jacuzzi top view, hot tub, luxury bath

 

Celsius például, aki a legnagyobb hatású római orvosok közé tartozott, a közfürdőkben „igénybe vehető” masszázst reumások és sebesült katonák kezelésére, fájdalmaik enyhítésére használta.

 

A hidromasszázs újkori története 1752-ben indult útjára, amikor is egy Tobias Smollet nevű skót író „A víz használata” című esszéjében részletes vizsgálat alá vetette a „pumpált víz” emberi szervezetre gyakorolt hatásait.

 

Érdekesség, hogy akkoriban főképp a „női bajok” kezelésének kulcsát látták benne: úgy gondolták, hogy a hidromasszázs alkalmas arra, hogy a „testnedveket a fejből az alsótest felé” irányítsák vele, ezáltal hatásos gyógyírt szolgáltassanak a nehéz napok előtti hasi görcsökre és feszült idegállapotra.

 

A hidromasszázs a modern ember életében

 

A hidromasszázs ma – kiérdemelt – reneszánszát éli: egyre növekszik azoknak a száma, akik nem csak egy-egy wellness üdülés alkalmával, hanem felismerve a forró masszázs életminőség javító hatását, otthonukban is élvezni szeretnék a hidromasszázs funkcióval bíró zuhanykabin vagy fürdőkád nyújtotta előnyöket.

 

hidromasszázs kád

 

Ez nem véletlen, hiszen enyhülést hoz számos olyan egészségügyi problémára, mely a 21. ember hajszolt életmódjával hozható összefüggésbe.

 

Lássuk, melyek ezek!

 

  1. Enyhíti a krónikus izom- és ízületi fájdalmakat

 

A hidromasszázs fürdőkádban való elmerülés tehermentesíti az ízületeket, így azok nyugalmi helyzetbe kerülnek, a gondosan, meghatározott szempontok szerint elhelyezett fúvókák pedig „gyúrással” lazítják a feszült izmokat, enyhülést hozva a krónikus izomfájdalmakra. Mindemellett, a meleg víz keringést élénkítő hatása révén, az izomszövetek a megszokottnál lényegesen több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Ez elősegíti mielőbbi regenerálódásukat.Javítja az alvás minőségét

 

A hidromasszázs az álmatlan éjszakákra is megoldást jelent: a forró víz ugyanis megemeli a test belső hőmérsékletét, mely a masszázst követően hirtelen lecsökken. A szervezet a tapasztalt változást mintegy „utasításnak” érzékeli, hogy előkészüljön a nyugodt, pihentető alváshoz.

 

jakuzzi

 

2. Emésztési problémák esetén is ajánlott a használata!

 

Szintén a keringést fokozó hatásának tudható be az emésztést elősegítő hatása. Az ideges gyomorpanaszokat (a 4. pontban felsorolt okokra visszavezethetően) a hidromasszázs kitűnően oldja, és a renyhe bélmozgásnak is jót tesz a forró, zubogó vízben való merítkezés.

 

3. Elengedheti magát a hajszolt napok közepette

 

Természetesen nem lehet elmenni a hidromasszázs idegeket nyugtató, általános ellazító hatása mellett sem. A forró vizes masszázs hatására a szervezet endorfint, ún. „boldogsághormont” kezd termelni, ezzel egy időben pedig csökken a szervezet kortizolszintje, amely egy, a stressz hatására termelődő hormon.

 

Így a felgyülemlett feszültség egészen természetes módon, a szervezet öngyógyító folyamatainak hatására szűnik meg.

 

Tetszett, amit a hidromasszázsról olvasott? Tekintse meg hidromasszázs kád kínálatunkat és ossza meg ismerőseivel a cikket!