Hidromasszázs kád - rendszeres tisztítással sokáig élvezhetjük

Azt ugye tudjuk mindannyian, hogy egy hidromasszázs kádba beleülni maga a csodás feltöltődés. De ha takarítani kell, hát kétszer is meggondoljuk, hogy nekiálljunk-e, mivel a fúvókák tisztítása aprólékos feladatnak tűnik, a csőrendszer átmosása pedig hamar elfelejtődik.

Ha rendszeresen használjuk a hidromasszázs funkciót, akkor a felszíni áttörlésen kívül szinte nincs is más dolgunk. Fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, ami nem marja meg a felületet és nem is karcol. Jó megoldás lehet a citromsavas, esetes lemosás, vagy külön erre a célra készült speciális tisztítószer, amit a szaniter-szaküzletekben is beszerezhetünk.

Ami a felszín alatt van

Rendszeres használat mellett a hidromasszázs gépészete nagyrészt öntisztuló, de ha csak ritkán van beindítva az algák és baktériumok megtelepednek a csőhálózat eldugott zugaiban. Ebből alakulhat ki később az úgynevezett "biofilm" mely barnás, feketés nyálkás réteget képez a csőfalakon. Ha a kádat csak néha indítjuk be, ne lepődjünk meg, ha a vízsugarak magukkal hozzák ezeket a cseppet sem gusztusos darabokat. Ráadásul könnyebben vízkövesedik és emiatt meg is hibásodhat a rendszer.

Ha tiszta hidromasszázs kádat szeretnénk:

  1. Heti rendszerességgel használjuk a hidromasszázs funkciót! Ez nekünk is jót tesz és a kádnak is.
  2. Ha gyakran illóolajos fürdőt veszünk a kádban, vagy zsíros, olajos szappanokat használunk, hetente mossuk át a rendszert forró vízzel és tisztítószerrel.
    • Engedjünk annyi meleg vizet a hidromasszázs kádba, hogy a fúvókákat ellepje.
    • Öntsük a vízbe a fertőtlenítőszert és indítsuk el a hidromasszázs rendszert.
    • 15 percig járassuk a motort és engedjük le a vizet.
  1. Ha elsősorban nem tisztálkodásra, hanem a masszázs öröméért ülünk a kádba, akkor elég 1-2 havonta átmosni a csőrendszert! Használhatunk citromleves keveréket, ezüst kolloid oldatot (100liter vízhez 1 liter szükséges), vagy más erős fertőtlenítőszert és kövessük a 2. pontban leírtakat.
  2. 1-2 évente vizsgáltassuk át szakemberrel a kádat, így a kopó alkatrészek cseréjével elkerülhetjük, hogy egy nagyobb kiadást igénylő meghibásodás érje a rendszert.

Mivel a masszázs akkor hatásos igazán, ha rendszeresen élvezhetjük, a hidromasszázs kádunk is akkor fog megfelelően működni hosszú évekig, ha rendszeresen karbantartjuk. Ne sajnáljuk az időt erre, hagyjuk, hogy a befektetésünk megtérüljön!