Zuhanyrózsa-kisokos

Mitől lesz kellemes egy frissítő zuhany? A vízsugarak lágyan permetezzenek, vagy szúrósan erősek legyenek? Kézben szeretnénk tartani a zuhanyrózsát, vagy fali rögzítésű legyen, hogy mindkét kezünk szabad maradjon? Mindenki másképp szereti, megmutatjuk a legnépszerűbb megoldásokat!

Hol a helye?

Már a fürdőszoba kialakítása folyamán el kell döntenünk, hogy hol legyenek a vizes kiállások a szaniterek számára. A fürdőszoba csaptelepet elhelyezhetjük a falon középmagasan, ehhez csatlakozik majd a cső és a zuhanyfej is. Ez zuhanykabin és fürdőkád esetében is hasonló, esetleg utóbbinál a kádtestre szerelt csaptelep is szóba jöhet, ám ezekhez ritkábban tartozik zuhany.

Manapság nagyon kedvelt megoldás a magasra szerelt, eső-hatást keltő fix fali zuhanyrózsa. A csap ugyanott kap helyet, tehát feljebb plusz egy kiállás szükséges, viszont bátran foroghatunk, táncolhatunk a zuhany alatt anélkül, hogy körbelocsolnánk az egész fürdőszobát.

 

Fém, vagy műanyag, esetleg kombi?

A fali vagy mennyezeti esőztetők közül mindenképpen fémet válasszon! Ha a kézi zuhany mellett döntene, akkor érdekes csak igazán a súly. Van, hogy 2-3 perc alatt letusol? Biztosan előfordul, hogy 30 percig is a forró zuhany alatt áll egy téli estén. Gondoljon arra, mennyi ideig tudna tartani egy teljesen fém zuhanyrózsát!

A műanyag lehet a jó megoldás, de sajnos a rózsa aljában pangó vízben a műanyagon könnyen megtapadó gombák képződnek. Ezeket aztán a következő zuhanykor magunkra locsoljuk, fertőzéseknek téve ki saját testünket. Ezért ma már antibakteriális felületkezeléssel forgalmazzák a nagyobb nevű gyártók ezen termékeiket. A legolcsóbb, vásári zuhanyrózsa biztosan nem megfelelő minőségű, válasszon komolyabb darabot, mert megéri.

 

Funkciók és színek

Egy szuper zuhanyrózsa több vízsugár fajtát állít elő. Egy lágyabb széleset és egy koncentrált erőset is választhatunk. Emellett az átfolyó víz energiáját felhasználva színes led-világítással jelzi a víz hőmérsékletét számunkra. A kéktől a vörösig színjátszó fürdőszobánk lehet a zuhanyzás perceire.

A tisztán tartás sem ördöngösség, mivel a legtöbb márkás zuhanyrózsa vízkőmentesítő rendszerrel lett ellátva. A többi részt egyszerű krómtisztító folyadékkal letörölhetjük. Az átfolyó víz mennyisége szempontjából is érdemes megvizsgálni a termékeket, hiszen vizet és ezáltal pénzt spórolhatunk, ha takarékos darabot választunk.