S lőn világosság!

Viszlát, nagyfogyasztású szpotok, remegő fényű neoncsövek! Végre nem kell a fürdőszobában a villanykapcsoló megbillentése után percekig félhomályban botorkálni, hanem rögtön sminkelhet, borotválkozhat még az is, aki a reggeli készülődésre mindössze 10 percet kénytelen szánni.

Régebben, amikor nagyapáink még a szögre akasztott kis piperetükörben nézték magukat borotválkozás közben, eszükbe sem jutott, hogy valaha lehet másképp is.

A fejlődés nem áll meg, de valahogy most sem folyton azon gondolkodunk, hogy mi lesz 10-20-30 év múlva. Ma már sok fürdőszobában a csempe síkjába beépített tükör van a falon, felette világítással.

  Ez a tükör a történetünk egyik szereplője. De vajon mi a másik? Hát a világítás!   Természetesnek vesszük, hogy pár éve megjelentek a LED izzók az otthonunkban és egyre többen cserélik le a hagyományos energiatakarékos izzóikat ilyen fényforrásokra. Az is klassz, hogy a LED szalagok számtalan dekorációs, belsőépítészeti célra felhasználhatóak. De attól,hogy már a tükörbe épített, térhatású LED világítás is megjelent, leesett az állam!  

Mit tud a LED tükör?

Egy ideje a piacon vannak a LED csíkkal ellátott tükrök, de van még ezen túl is valami különleges, ez pedig a térhatás. A tükörlapba épített LEDek fehér fénypontjaikkal egy kocka belsejébe varázsolják a tükör előtt álló ember arcképét. Az izzók térhatást keltenek, így a tükör látványos mélységet nyer. Ha extrémebb élményre vágyik az ember, kérheti a hagyományos fehér fény helyett a színes változatot is. Ezt még felturbózhatja a tükörbe épített, párásodás elleni fűtőszállal, mozgásérzékelővel, vagy hangszóróval, mely bármilyen wireless eszközzel összekapcsolódva a kedvenc számainkat szórja a térbe! Csupán egyetlen hátránya van a LED tükörnek: gyári, fix méretben rendelhető, egyedi méretben nem. Hogy ezt a kellemetlenséget áthidaljam, én már csak hozzá alakítanám valahogy a fürdőszobámat!