Törölköző - van, aki forrón szereti

Számomra a nap egyik fénypontja, amikor este beállhatok a forró zuhany alá, majd a radiátoron felmelegített pihe-puha törölközőbe bugyolálhatom magamat.

Mióta van vezetékes víz az otthonokban, gyakrabban tisztálkodunk. A napi rutinon már túlmutat a zuhanyzás, fürdés, mivel élménytelivé tehető az a pár perc, amit a fürdőszobában magunkra szánunk. A meleg törölköző körülölel, megnyugtat, ellazít.

 

Egyiptomi pamuttól a bambusz frottírig

Az egyiptomi pamut a luxuskategóriát képviseli a törölközők között. Puhaságát és jó nedvszívó képességét sokáig megőrzi, ami a hosszú, kiváló minőségű szálaknak köszönhető.

A fenntarthatóság jegyében új anyagokkal is kísérleteznek a textilgyártók, így már bambusz rostokból szőtt antibakteriális frottír törölközőbe is csavarhatjuk magunkat fürdés után.

A műszálas törölközők közül egyedül a mikroszálas típust érdemes megemlíteni, amit kifejezetten sportolóknak fejlesztettek a rendkívüli nedvszívó képessége miatt.

Uszodában, szaunában, vagy otthon a jacuzzi mellett nagyon jó szolgálatot tesz és ha nem az egész testet akarjuk eltakarni vele, csak törlésre használjuk, akkor a szokásosnál kisebbet válasszunk - elég lesz.

 

Hogyan marad puha a törölköző?

Minden habos fürdőzés, illóolajos gőzkabin használat után jól esik a felhevült bőrt olyan törölközővel szárazra törölni, ami jó nedvszívó, kellemes illatú és tapintású.

Ezeket a jó tulajdonságokat a magas minőségű termékek képesek megőrizni, ha megfelelően bánunk velük. Így is előfordul, hogy a használattól a bolyhok elkopnak, kemények lesznek. Ezen az állapoton úgy javíthatunk, ha a mosásnál az öblítő helyett ecetet teszünk az adagoló rekeszbe. Ez puhává teszi a kelmét és az esetleges kellemetlen szagokat is eltünteti.