Bidé, vagy bidet - csak úri huncutság, vagy valóban hasznos?

Bizonyára Ön is találkozott már vele, ha nem is használta még soha. Egy jobb szállodában alap fürdőszoba-tartozék, de már az otthonokban is egyre elterjedtebb. Már nemcsak fényűzésből, hanem praktikus szempontok miatt is építtetik be fürdőszobájukba és használják egyre többen a bidét.

Mire való?

Az intim területek tisztítására. A bidé használatával sokkal kevesebb toalettpapírt használ fel a család. Ezze elkerülhető az illatosított wcpapír-okozta gombásodás, bőrirritáció.

Kinek jó?

Aki nem használt még bidét, biztosan arra gondol, hogy a gyártónak, hogy jó sok pénzt kaszálhat az eladásokból. Pedig ha logikusan végiggondoljuk, akkor bizony sokszor tehet jó szolgálatot egy bidé, ha nem is használjuk napi rendszerességgel.

Kényes téma

Az alábbi esetek mindenkivel előfordulnak élete során akár többször is, bár nem beszélünk róla.

A nehéz napok

Ez bizony női téma! Minden hölgynek jól esik ezeken a napokon tisztának lenni, így minden mosdóba látogatás alkalmával hasznos a bidet használata. Főként intim betétet használók számára sarkallatos kérdés ez.

Szülés, gyermekágyi időszak

Nyilvánvaló, hogy ez sem a férfiakat érinti. Az esetleges gátmetszés után érzékeny területeket minden wc-használat után tisztítani kell. Egy bidet megkíméli a kismamát a kádba mászástól, az elcsúszás veszélyétől. A gyakori, langyos vizes lemosással - nem áztatással! - elkerülhető a szövetek gyulladása, elfertőződése.

Aranyér

Ez az emberek 80%-ának az életét megkeserítő kellemetlen állapot könnyebben túlélhető bidé-használat mellett. Mivel a wcpapír használat egy horror ebben az állapotban, így ettől meg is kímélheti magát az ember a bidéhasználattall. A gyógyszeres kúpok, krémek csak tiszta felületen alkalmazhatók, így minden kezelés előtt szükséges a lemosás.

Szorulás

Gyermekek és felnőttek életét is megkeseríti. Van, hogy az étkezés megreformálása, a több folyadékfogyasztás és mozgás ellenére sincs jelentős változás, így a napi nagydolog bizony fájdalmas, akár vérzéssel is járhat. A wc papír használata pedig csak ront a helyzeten. A gyermekek különösen nehezen tűrik ezt, félnek a következő wc használattól is, így még görcsösebbek lesznek. A langyos vizes ülőfürdő ellazítja a záróizmokat, így könnyebb lesz a székelés, utána pedig a meleg vizes lemosás segít megnyugtatni az irritált területet. Ha a fürdőszoba mérete engedi, feltétlen szerezzen be egy bidét Ön is, ha a fenti témák valamelyikében érintett. Az egészségének megőrzésében, annak helyreállításában nagy segítség lehet.