Blog

Rituális fürdőzések

2018.08.30 14:33
Homelux

A tisztálkodás fontosságát bizonyítja, hogy szinte az összes vallás magáénak mondhatja a rituális fürdőzés szokását. A rituális fürdő során a hívők megtisztítják a testet és a lelket, hogy makulátlanul léphessenek kapcsolatba az égiekkel.

 

Az izraelita vallás különös figyelmet szentel a fürdésnek. A Tóra a nők és férfiak számára egyaránt előírja a tisztálkodást bizonyos esetekre. A férfiak a reggeli imádkozás előtt fürdenek, a nők pedig a havi ciklus befejeztével, a gyermekágyi időszak végén és a házasságkötés előtt vesznek rituális fürdőt. A rendszeres tisztálkodás alapvetően vallásos cselekedetnek számít, bár a Mikvét (rituális fürdő helyiségét) már csak az ortodox zsidó vallásúak használják rendszeresen.

 

A keresztelkedés során a szenteltvízben való szertartásos megmerüléssel válunk tagjává egy egyházi közösségnek és vesszük fel a keresztség szentségét. Így tesznek a katolikusok, reformátusok, az evangélkusok és a baptisták is. Manapság már nem merítik be a gyermekek teljes testét, merítőmedencét is ritkán használnak. Csak a fejre csepegtetett víz jelképezi az egykori szokást.

 

A hindu vallás hívei a Gangesz folyóban merítkeznek meg, minden évben a Magh Mala ünnepség alkalmából. Az ünnep egy hónapig tart, ezalatt milliók vonulnak a folyó torkolatához, hogy megtisztuljanak. Ennyi fürdőző felkavarja, beszennyezi a vizet, ám itt nem a testi, hanem a lelki tisztaság elérése a cél.

 

A víz az arabok számára a Paradicsomot előrevetítő földi jelenség. A muszlim vallású emberek életében ezért központi szerepe van a tisztálkodásnak, a testápolásnak, és a szépségnek. Mindez az egészség mellett az élet teljességéhez járul hozzá.

 

Mindegy, hogy ki milyen vallást képvisel, a mindennapi hagyományos mosakodás mellett a lélek megtisztítása is szükséges időnként, hogy harmonikus, teljes életet élhessünk.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu