Tudta, hogy a fürdőszobába is varázsolható karácsonyi hangulat?

Karácsonyi hangulat a fürdőben?

Ha a lakást ünnepi díszbe öltözteti, ne feledkezzen meg azokról a helyiségekről sem, melyek nincsenek szem előtt mindenki számára!

Ahogy közeledik advent első vasárnapja, mindenki lázasan kutakodik az interneten, hogy ötleteket gyűjtsön a karácsony-váró dekorációkhoz.

karacsonyi dekor2

Még ha otthon van is girland és gömb ládaszámra, akkor is könnyen elcsábulunk az áruházak kínálatát nézve.

Ha már lehoztuk a padlásról a féltve őrzött darabokat, akkor egy kis leporolás után felkerülhet az ajtóra a kopogtató dísz, a nappali asztalára a kis tálkák gyertyával, apró, csillogó dekorációkkal. Az adventi koszorú pedig az ebédlő asztal dísze lehet.

 

De mi a helyzet a vizes helyiségekkel?

  • Egy szép, tágas fürdőszobában a mosdó mellett, kád szélén elfér néhány karácsonyi ihletésű gyertya.
  • Szép formájú, magas befőttes üvegbe szórhatunk apró tobozokat és ezüst gömböket, esetleg gyöngygirlandot engedhetünk a résekbe. Az üveg száját pedig karácsonyi mintás textillel, raffiával zárhatjuk.
  • Karácsonyi égősort rögzíthetünk a tükör fölé, esetleg a fürdőszoba mennyezetének szélén körbefuttathatjuk azt.

 

Vigyázat! Nem mindegy, milyen égősor kerül a fürdőszobába!

 A legtöbben évről-évre új égősort vásárolnak: színeset, kristályfényűt, villogósat, programozhatót…

Ezek mind jól mutatnak a karácsonyfán, vagy az ajtó fölé akasztott fenyőgirland köré tekerve. Viszont a víz és a pára nem tesz nekik jót, mi több, veszélyesek nedves közegben!

A fürdőszobába - csakúgy, mint kültérre - IP44-es karácsonyi fényfüzért kell választani, mivel ez a típus van megfelelően szigetelve a nedvesség ellen.

Az IP érték a mechanikai és vízzel szembeni védettséget jelzi. Léteznek magasabb védelmi szintű készülékek is, ám a nagyáruházakban kiskereskedelmi forgalomba kerülő fényfüzérek esetében elegendő a 44-es besorolás. Ez azt jelenti, hogy a karácsonyi égősor égői, a csatlakozó, illetve a vezetékek egyaránt olyan burkolattal vannak védve, melyek ellenállnak a fröccsenő víznek, párának minden oldalról.

Figyeljen a jelzésre Ön is a vásárláskor, legyen zavartalan a karácsonyi hangulat!

karacsonyi-dekor