Hogyan tervezz konyhabútort hatékonyan és profin

Ahhoz, hogy minden passzoljon majd a megvalósításnál, előre meg kell határoznod a legfontosabb paramétereket és azt is, hogy milyen is az a konyha, amiről álmodsz. Ez a két tényező fogja megadni az alapot, ami alapján belekezdhetsz majd a munkálatokba, így a végeredmény is olyan lesz, amilyenre igazán vágytál.

Hogyan tervezz konyhabútort hatékonyan és profin
konyhabútor

Hogyan tervezz konyhabútort, ha kevés hely áll a rendelkezésedre?

 

A konyha alapterülete nagyon meghatározó tényező abban a kérdésben, hogy hogyan kell majd építkezned a berendezésekkel, a konyhabútorokkal. Míg kis helyiség esetén meg kell találnod a módját, hogy hogyan spórolj a hellyel, miközben ez nem megy az esztétikum rovására, nagy terület esetén pedig az üres kongást kell majd kiküszöbölnöd.

 

Lássuk először a kisebb konyha esetét! Ha kevés hely áll a rendelkezésedre, elsősorban világos színekkel lesz érdemes operálni. Ezek optikailag tágítják a teret, míg a sötét árnyalatok nyomasztóvá teszik a környezetet. Sok helyet spórolhatsz azzal, ha a falakra is építkezel, egymás fölé, így ugyanis minden elfér majd anélkül, hogy túlzsúfolnál mindent.

 

konyhabútor

 

A nagy konyhában már jobban tudsz játszani színekkel. Ebben az esetben nem jelent problémát, ha az erősebb színeket kedveled. Amennyiben nagy tér áll a rendelkezésedre, az sem jelent problémát, ha a konyhában rendezed be az étkezőt is. A hagyományok kedvelőinek egy klasszikus ebédlőasztal, míg az újítók számára egy középen elhelyezett reggelizőpult igazán nyerő lehet.

 

Színek és fények harmóniája

 

A színválasztás során az is döntő tényező, hogy mennyi fény jut be a helyiségekbe. Panellakásokban nem ritka, hogy apró, magaslati ablakok kerülnek beépítésre, ami meglehetősen kevés napfényt enged a helyiségbe, így máshogy kell elérni a világos hatást. Ez akkor különösen fontos, ha a konyha mindezek tetejébe szűkös is.

 

De mi a helyzet a napos fekvésű konyhákkal? Ebben az esetben a színek attól függenek, hogy te milyen konyhára vágysz. Abban a nyerő helyzetben vagy, hogy bátran játszhatsz a különböző árnyalatokkal és mintákkal. Letisztult, modern berendezést szeretnél? A fehér és a bézs árnyalatai remekül passzolnak ehhez, de akár csempészhetsz bele egy kis csavart is némi natúr mintával.

 

konyhabútor

 

Vagy inkább a klasszikus elrendezés híve vagy? A famintás darabok kiváló választásnak bizonyulhatnak itt is. Ezeket a darabokat ráadásul több árnyalatban is elérheted, így álmaid főzőhelyisége könnyedén összeállítható belőlük.

 

Természetesen az sem kizárt, hogy esetleg a két típus ízléses keveredésére vágysz. És miért is ne tehetnéd meg? A szürke különböző árnyalatai, de a fehér is könnyedén modernebbé varázsolhatják a hangulatot a különböző, faerezetű darabok között. Ha mindezt egy klasszikus asztallal is párosítod, az friss és lendületes hangulatot eredményez majd az egész helyiségben.

 

Bármilyen helyiségről álmodsz, ha megfogadod tanácsainkat, könnyedén megterhezheted a konyhabútoraidat. Kínálatunkban ráadásul megtalálhatsz minden olyan konyhablokkot és konyhafelszerelést, amire szükséged lehet a kialakítás során. Vesd bele magad a felújításba, hogy minél hamarabb akcióba lendülhess az új konyhádban és elkészíthesd a családod számára a legízletesebb menüsorokat!

 

konyhabútor