Ezért ne vedd félvállról az irodabútorok kiválasztását

A környezet nem csak a kollégák miatt fontos

Igaz, hogy a kutatások szerint az egyik legnagyobb motivációt még mindig az anyagi juttatások jelentik – ami nem meglepő, hiszen pénzből élünk és ebből tudjuk megvalósítani a vágyainkat. De vannak olyan vélemények, amelyek szerint ez csak arra elég, hogy fecskendővel oltsunk tüzet, mert hosszú távon nem kínál megoldást arra, ha valaki elégedetlen.

Ezért ne vedd félvállról az irodabútorok kiválasztását
irodabútor

 

Éppen ezért a munkavállalók lojalitásának kivívásához ezen kívül más módszereket is segítségül kell hívnod. Ez lehet a dicséret, a jól kiépített, összetartó csapat, a folyamatos fejlődési lehetőség, a rugalmas munkaidő vagy az irodai környezet.

 

irodabútor

 

Mert a berendezés igenis sokat számít. Részben azért, mert sokat hozzátesz a pozitív benyomáshoz, ha az embereket egy letisztult, stílusos enteriőr fogadja. Persze a látvány csak az egyik szempont – de nem feledkezhetsz meg róla, hiszen akkor is kiemelt szerepe van, amikor ügyfelek érkeznek hozzátok.

 

Az ülés fontos – kezdd a széknél

 

A kollégáid részéről a külcsín csak a dolog egyik része. Sokaknak ennél lényegesebb a kényelem és a praktikum. Nagyban megkönnyíti a munkát például, ha olyan íróasztaluk van, amin kényelmesen elférnek, amikor iratokat kell rendezniük vagy elég fiók áll rendelkezésükre a rendszerezéshez.

 

A másik gyakran használt irodabútor, a forgószék kiválasztása előtt szintén több jellemzőt vegyetek figyelembe. Mielőtt azt gondolod, mindegy, melyik mellett döntötök, jusson eszedbe, hogy aki a cégnél dolgozik, az a napja jelentős részét ebben tölti. Ha valaki görnyedten ül a gép előtt, annak hamar fájdalom jelentkezhet a derekában és  a hátában.

 

irodaszék

 

Ez egyrészt kellemetlen érzés, másrészt elvonhatja a figyelmet a munkáról – ezzel csökkentve a hatékonyságot, mert nehezebben megy majd a koncentráció. Hosszú távon pedig ennél komolyabb problémák is felmerülhetnek – ami a cég szempontjából sem jó.

 

Az iroda berendezésekor tehát a külcsínen kívül vegyétek figyelembe az ergonómiát és a kénylemet. És persze számoljatok a helyiség méretbeli adottságaival; ezek alapján törekedjetek a minél jobb térkihasználásra.