Erre az 5 kérdésre jobb, ha tudjuk a választ az otthoni játszótér kialakítása előtt

Erre az 5 kérdésre jobb, ha tudjuk a választ az otthoni játszótér kialakítása előtt

Valószínűleg nem kell tartanunk attól, hogy a kertünk egyik új elemére feleslegesen adtunk ki a pénzt, ha a következő 5 kérdést megválaszoljuk, mielőtt elindulunk a beszerzőkörútra.

 

  1. Mivel szeretnek játszani a csemeték?

Teljesen triviálisnak látszik a kérdés, de sokan hajlamosak egyszerűen magukból kiindulni és azokra az időkre visszagondolni, amikor még ők koptatták a játszótér egy-egy darabját. Lehet, hogy a szülők odavoltak a hintáért vagy a libikókáért, de a gyerekeik inkább a csúszdát vagy a mászókákat szeretik.

Ha tanácstalannak érezzük magunkat, akkor kérdezzük meg a lurkókat – ez a legegyszerűbb megoldás, hiszen nekik vesszük. Amennyiben meg akarjuk őket lepni, akkor kérjük ki az óvónők véleményét, biztosan szívesen látnak el minket tanáccsal.

 

  1. Mekkora hely áll rendelkezésünkre?

Különösen akkor fontos ez a szempont, ha kisebb udvarunk van. Gondoljunk arra, hogy a jó idő beköszöntével kiköltöznek a kerti bútorok (hintaágy, asztal, kanapé) is. Az ezek által elfoglalt helyet ne vegyük számításba – ugyanez érvényes az ideiglenesen felállított medencére.

 

  1. Hova tegyük?

Különösen a melegebb napokon nem mindegy, hol kapnak helyet az otthoni játszótér elemei. Hiába adunk a kicsikre baseball sapkát, és kenjük le őket naptejjel mielőtt kimennek. Jobb, ha biztosra megyünk és a homokozót, hintát vagy a kis csúszdát az udvar egy árnyékos pontjára tesszük.

 

  1. Hol fogjuk tárolni?

Gondolkodjunk előre. A műanyagból készült darabokat nem hagyhatjuk kint a zord időben. Van elég helyünk a garázsban vagy a lakás más pontján, amikor az elpakolására kerül a sor? Természetesen vannak olyan termékek, amiket nyugodtan kint hagyhatunk – például egy fából készült hintát.

 

  1. Kell-e gondoskodni a karbantartásáról?

A fából készült termékekre érvényes, hogy ki vannak téve az időjárás, a gombásodás és a rovarok pusztításának. Ezt megelőzhetjük a megfelelő ápolással, vagyis a fa beeresztő olaj használatával. Ezen kívül ellenőrizzük időnként a csavarkötéseket: ha lazulást tapasztalunk, akkor erősítsük meg.