Fűtőtest, hősugárzó, fűtőbetét

Az első tulajdonság, amit a fűtőkészülékeink termékleírásában megtalálsz, a teljesítmény, amit Watt-ban adunk meg. Ez megmutatja, hogy mennyit fogyaszt a készülék maximum teljesítményen 1 óra alatt. Jó tudni, hogy a leírásban a maximális teljesítményt tüntetjük fel, de a legtöbb esetben a készülékek csökkentett teljesítménnyel is tudnak működni.

A fogyasztás, vagyis a (kWh) azt mutatja meg, hogy egy készülék mennyi energiát fogyaszt 1 óra alatt. A kWh és az áramár szorzata adja meg hogy mennyibe kerül a készülékünk üzemeltetése egy bizonyos időtartamon keresztül.

Ha szükséges kiszámolni, hogy hány Amperrel terheli a készülék elektromos hálózatunkat, akkor ezt könnyedén megtehetjük. A kiválasztott teljesítményt osszuk el a készülék hálózati feszültségével (230 V). Pl. 2000 W / 230 V = 8,7 Amper.

Természetesen egy nagyobb helyiségbe nagyobb fűtési teljesítmény szükséges. A teljesítményből kiszámolhatjuk, hogy mennyi az a térfogat, légköbméter, amit be tudunk fűteni. Ezt egy mai,átlagosan szigetelt épület esetében 25 W/m3 értékkel számoljuk ki. Tehát egy 2000 W-on működő készülék 2000 W / 25 = 80 m3 levegő térfogatot tud felfűteni. A szobák átlagos, 2,7 m belmagasságával számolva ez 80 / 2,7 = 30 négyzetméterre elegendő fűtési teljesítmény. Ugyanez a készülék alacsonyabb teljesítményen – pl. 800 W-on - használva egy 12 négyzetméter alapterületű szoba fűtéséhez elegendő.

Egy régebbi, kevésbé szigetelt épület esetén természetesen nagyobb fűtési teljesítményre van szükség.

tovább bezár
Típus
Gyártó
Elérhetőség
További szűrők
45 db termék
 

Biztosan Te is olyan otthonra vágysz, ahova ha ősszel vagy télen hazatérsz, akkor melegséggel várja az egész családot. Sajnos sok esetben azonban a radiátorok nem nyújtanak kellő hőmérsékletet, így szükség lehet fűtőtest, hősugárzó vagy fűtőbetét beszerzésére. Szerencsére azonban ezek választéka egyre szélesebb, így nálunk biztosan megtalálod majd az igényeidnek megfelelő darabot. 

 

A fűtőtestek és hősugárzók kínálata

 

Webáruházunkban számos kivitel közül vásárolhatsz fűtőtestet és hősugárzót. Ezek azonban nemcsak otthonra lehetnek jó választások, hiszen magaddal viheted őket akár egy hidegebb irodába is. A Hecht 3000 W-s hősugárzója például képes melegen tartani egy közepes méretű helyiséget. A nagyjából 60 négyzetméterig használható darab elektromos melegítőventilátorral rendelkezik, amelyet három teljesítményen is használhatunk. Ez előny lehet az őszi időszakban, amikor még nem szükséges túl melegen tartani a területet. A csendes működés füst és szag nélküli, így nem lesz zavaró még a munka és a pihenés során sem. Az alacsony súlya pedig könnyű kezelést és hordozhatóságot tesz lehetővé. 

 

Az elektromos mennyezeti változat pedig 20 négyzetméteres helyiségben nyújthat jó szolgálatot. A plafonra szerelhető modell nemcsak praktikus, hanem stílusos is egyben, hiszen az alakja olyan, mintha egy lámpa lenne a fejünk felett. Választható továbbá ventilátoros kerámia hősugárzó is, amely szintén a Hecht által forgalmazott darab. Nagy előnye, hogy amint eléri a kívánt hőfokot, esetleg a szellőzőrácsok valami miatt elzáródnak, akkor az eszköz magától kikapcsol. Ha tehát a berendezés valami miatt felborulna, akkor sem okoz balesetet. Csak akkor indul újra, ha ismét rendeltetésszerűen használjuk azt. 

 

Nézz körbe nálunk tehát még ma, és válassz egy kényelmet elősegítő fűtőtestet!