Gyönyörű falrajzok a gyerekszobába

Természetes, hogy a gyermekének mindenki a legjobbat szeretné megadni. Nem kivétel ez alól a gyerekszoba sem, amit nyilván szeretnél úgy alakítani, hogy az inspiráló és kellemes környezetté váljon, ahol szívesen tölti a gyerkőc az idejét. Szerencsére napjainkban ezt nem is olyan nehéz megoldani.

Gyönyörű falrajzok a gyerekszobába

Gyönyörű falrajzok a gyerekszobába

A gyerekszoba megfelelő kialakítása azért is fontos, mert így a kicsik fejlesztése is könnyebb. Ne feledd, hogy a csöppség idővel óvodás, majd később iskolás lesz. Ezért fontos, hogy olyan lakóteret alakíts ki számára, ami nemcsak alvásra és a játékok tárolására ideális, de tanulásra és önfeledt szórakozásra is optimális.

 

MESÉS FALAKKAL EGYEDI A GYEREKSZOBA

Minden gyermek szereti a meséket. Tehát miért ne jelenhetnének meg a mesehősök a falakon is falrajzok vagy festmények formájában? Egy kedves Micimackó az íróasztal felett, vagy egy szép hercegnő a szekrénynél biztosan megörvendezteti majd utódodat. Ezeket ráadásul könnyedén elkészítheted saját kezűleg is. Mindössze némi festékre lesz szükséged hozzá.

Ha nem vagy biztos a kézügyességedben, a körvonalakat könnyedén felviheted egy pauszpapír segítségével. Csak rajzold fel a papír egyik oldalára a mintát, majd nyomd a falra és rajzold át a másik oldalon is. Amennyiben egyáltalán nem érzed magad Picassonak, akkor jó megoldás lehet a falmatrica is, amit néhány perc alatt felragaszthatsz a kívánt helyre.

 

KI MONDTA, HOGY NEM LEHET A FALRA RAJZOLNI?

Emlékszel, hogy gyerekkorodban összeszidtak, amiért a falra rajzoltál? Szerencsére manapság már nem kell emiatt aggódni, mivel rengeteg olyan megoldás létezik, ami lehetővé teszi, hogy a gyerekek rajzolgathassanak a falra. Ha nem szeretnéd újrafesteni a szobát, érdemes beszerezned speciális tapétát, amelyről könnyedén lemoshatóak a firkák.

Egy másik remek megoldás a falra rajzolgatás orvoslására, ha az egyik fal mentén felszerelsz egy nagy, krétás táblát. Erre egyszerű, iskolai krétával rajzolhatnak a gyerkőcök és egy szivaccsal könnyedén letörölhető az egész. Ez azért is jó, mert így a porontyok újabb és újabb alkotásokat készíthetnek anélkül, hogy tönkremenne a berendezés.

 Gyönyörű falrajzok a gyerekszobába

 

ENGEDD SZABADJÁRA A FANTÁZIÁDAT!

A falak dizájnját akár úgy is alakíthatod, hogy az a bútorokkal együtt alkosson egy képet. Például rajzolhatsz egy fát, melynek az ágaihoz könyvespolcokat szerelsz, így máris kész a Tudás Fája. Kiegészítheted esetleg origami virágokkal és pillangókkal is, így még inkább életre keltheted az alkotást.

Megelevenítheted a kedvenc esti mesét az ágy mellett, így a lefekvés előtti történet mesélése közben a gyerkőc követheti az eseményeket a képeken. De az sem rossz ötlet, ha apró csillagokat pingálsz a falra és a mennyezetre. Ehhez alkalmazhatsz foszforeszkáló festéket is, így lámpaoltás után felragyog majd a csillagos égbolt.

A festés alkalmával bátran vond be a kicsit is a munkába! Ő is nagyon élvezni fogja, ha megálmodhatja a legmenőbb gyerekszobát és olyan ötleteket is adhat, ami neked nem jutott volna eszedbe. Ráadásul ez remek közös időtöltés, ami közelebb hozza majd a családot. Kell ennél több?

 

Amikor a falrajzok készen állnak, nincs más hátra, mint a szoba berendezése. Webáruházunkban széles választék vár gyermekágyakból, de a többi fontos berendezést is beszerezheted néhány kattintással. Ha a rendelés már megvan, nincs más hátra, mint a gyerekbirodalom életre keltése.