Így használd ki a teret a konyha sarkában

A legtöbb helyiség felújítása előtt a tulajdonos a fejét vakarva ácsorog a lakásban, hogy vajon hová tegye a különböző bútorokat. Ismerős a kép? Éppen a konyhádat szeretnéd egy kicsit ráncba szedni? Akkor biztosan felvázoltál már a fejedben ezernyi ötletet, hogy hogyan pakolj, amikor megérkeznek az új bútoraid.

Így használd ki a teret a konyha sarkában

Így használd ki a teret a konyha sarkában

Egy jól berendezett főzőhelyiség nemcsak azért jó, mert könnyebbé válik a tárolás, hanem azért is, mert így a különböző konyhai tevékenységeket is kényelmesebben tudod elvégezni. De vajon hogyan érdemes elrendezni a berendezést, hogy mindez megvalósuljon? Ne aggódj, lapul a tarsolyunkban néhány igazán jó megoldás!

 

PAKOLJ A SAROKBA!

Sokan ódzkodnak a sarokszekrény kialakítástól. Van, aki azért, mert nem tudja, hogyan lenne célszerű kialakítani, mások egyszerűen macerásnak találják. Pedig a sarkokban rejlő lehetőségeket mindenképpen érdemes kihasználni, mert ez nem csak praktikus, de a helyiség arculatát is felfrissítheti a korábbiakhoz képest. Te is szeretnéd lenyűgözni a vendégeidet, igaz?

Egy sarokszekrénnyel sokkal jobban kihasználhatod a teret, mintha csak egy falra pakolnál. Ma már nem olyan nehéz erre alkalmas konyhablokkot találni. Ráadásul így nem kell majd átsétálnod az egész konyhán, ha valamire szükséged van, elegendő megfordulni. Ez főzés közben kifejezetten hasznos lehet, amikor szeretnéd, hogy minden kéznél legyen.

 

KONYHAI SAROKSZEKRÉNY MEGOLDÁSOK A PRAKTIKUM JEGYÉBEN

Először célszerű eldöntened, hogy hogyan szeretnéd a sarkot alakítani. Az egyik lehetőséged, hogy kifejezetten olyan blokkot választasz, ami erre lett kitalálva, így berakhatod 90 fokban a helyére. A másik lehetőséged a diagonális kialakítás, tehát kitöltöd a sarokban lévő helyet egy különálló berendezéssel. Ez lehet egy bútorelem, de akár a tűzhelyet is odateheted.

Néhány apróságra viszont nem árt figyelned. Sokaknak azért nem válik be a sarokszekrény, mert nem megfelelő a kialakítás. Biztos te is láttál már olyan háziasszonyt, aki épp félig bebújt a polcok közé, hogy kihalásszon egy lábost. Ezt szerencsére könnyedén elkerülheted akkor, ha előre gondolkodsz. Például felszerelhetsz kifordítható polcokat az ajtóra.

Ha nem sarokba való blokkot választottál, akkor sem kell elkeseredned. Ilyenkor a kezedben van a lehetőség, hogy a saját szájízed szerint alakítsd a bútorokat. Például készíthetsz olyan fiókokat, amelyek követik a 90 fokot kialakítást. Így ugyanannyi helyed lesz, de nem bomlik meg a berendezés egysége. Egy másik jó megoldás, ha egy nyitott polcot teszel 45 fokban a sarokba.

 

EZÉRT ÉRDEMES KIHASZNÁLNOD A HELYET A SAROKBAN

Talán felmerül benned a kérdés, hogy vajon megéri-e ez a sok macera a sarokszekrénnyel. Persze, azt neked kell eldönteni, hogy megéri-e. Viszont azt érdemes tudnod, hogy ez a kialakítás rengeteg olyan lehetőséget tartalmaz, amit a klasszikus elrendezés nem.

Kis méretű konyhában kulcsfontosságú, hogy miként használod ki a rendelkezésre álló teret. Ellenkező esetben az eredmény zsúfolt lesz és kényelmetlen. De nagy konyhában is hasznos lehet, ha ügyelsz a helykihasználásra. Így marad elegendő hely arra, hogy elhelyezz egy ebédlőasztalt vagy egy reggeliző pultot is.

 Így használd ki a teret a konyha sarkában

 

Megszállt az ihlet? Máris munkához látnál? Akkor ne habozz, láss munkához! Ha pedig szeretnéd megtalálni a tökéletes konyhablokkot, ami akár a sarokba is könnyedén illeszkedik, látogass el webáruházunkba! Kínálatunkban megtalálhatod a legjobb darabokat, amelyekkel könnyedén kialakíthatod álmaid konyháját.