Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

Egyértelmű, hogy aki sok időt tölt a konyhában, az vágyik arra, hogy esztétikus és kellemes környezetben tevékenykedjen. Ez könnyebben meghozza a kedvet a sütés-főzéshez, ráadásul kiváló közösségi tér is lehet a konyha, ha megfelelően van berendezve. De vajon mitől lesz igazán otthonos ez a helyiség?

Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

Viszont a, hogy otthonos konyhát szeretnél az még meglehetősen kevés támpontot ad abban, hogy hogyan is kellene kialakítanod ezt a helyiséget. Az alábbiakban összegyűjtöttünk számodra néhány tanácsot, melyeket ha megfogadsz, könnyebb lesz megtalálnod a tökéletes megoldást, amelyekkel elérheted a kívánt hatást. Lássuk, mire lesz szükséged a birodalmad felépítéséhez!

 

1. MI KERÜL A KONYHÁBA?

Bizonyos berendezések adottak, hiszen nélkülük nem is tudnál munkához látni a konyhában. Ilyen például a hűtő, a tűzhely és a konyhapult, amelyekre mindenképpen szükséged lesz. Ezeket érdemes kellemes, meleg színekből kiválasztanod, de jók lehetnek a természetes, faerezetes minták is. Emellett ügyelj a magasságra is, hogy egyenes derékkal tudsz ügyködni, különben fájni fog a hátad.

Amennyiben van elég helyed hozzá és szeretnél egy kis étkezőrészleget is kialakítani, akkor ennek a színeit is igazítsd a már meglévő bútorokhoz. Ha kuckós kialakítást szeretnél, akkor a sarokban berendezett étkező igazán ficakos lehet. De nagyon népszerűek napjainkban a középre helyezett, magasított pultok is, ahol körbeülhet az egész család.

 

2. MILYENEK LESZNEK A FALAK?

Kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen színűek lesznek a falaid. Ezt ugyanis nagy valószínűséggel ritkán fogod megváltoztatni, így alapjaiban meghatározza a konyha arculatát. Ha a klasszikus fehéret már unod, akkor itt is a meleg árnyalatok lehetnek a nyerők. Természetesebb környezethez a bézs különböző árnyalatai lehetnek jók.

De nem csak a festékkel játszhatsz, amikor a falak színéről van szó. Klasszikus fehér alapot is feldobhatsz néhány színezett csempével. Sőt, ha igazán egyedi hatást szeretnél elérni, akkor a mintás csempék remek alternatívát jelentenek. Emellett játszhatsz a formákkal és az elrendezéssel is, például ha hosszúkás darabokat illesztesz össze parkettaszerűen.

 Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

 

3. HASZNÁLD KI A TERET!

Nem jó túlzsúfolni a konyhát, mivel ez hamar megöli a hangulatot. Helyette jobban jársz, ha felfedezed a kihasználatlan terekben rejlő lehetőségeket. A mosogató alatti részt például kár lenne hagyni, hogy parlagon heverjen. Vannak, akik itt tárolják a különböző tisztítószereket, de az is jó ötlet, ha beszerelsz néhány fiókot, amivel még több pakolóra tehetsz szert.

Ugyanilyen, gyakran kihasználatlan területek a sarkok és a beugrók. Fentebb már adtunk egy tippet arra, hogy a sarokban kialakíthatsz étkezőt, de akár szekrények számára is ideális lehet ez a hely. A feleslegesnek tűnő beugróból pedig egy egyszerű harmonika ajtó segítségével kialakíthatsz egy praktikus kis kamrát, ahol a száraz élelmiszereket és a lekvárokat tárolhatod.

Ha fenti tanácsainkat megfogadod akkor könnyedén megtalálhatod a legjobb bútorokat, amelyekkel igazán otthonos környezetet alakíthatsz ki a konyhádban. Így minden alkalommal élmény lehet a főzés, de akár a barátaiddal elfogyasztott délutáni kávénak is méltó tere lehet ez a helyiség.

 

Nem tudod, honnan szerezd be az új konyhabútoraidat? Tekintsd meg webáruházunkat, ahol mindent beszerezhetsz, amire egy tökéletes konyhához szükséged lehet. Ideje belevágni a felújításba és megalkotni álmaid főzőhelyiségét!