Kézizuhany karbantartás, avagy ápolt zuhanyfej a kényelmes fürdőzés titka

A kellemes zuhany egyik titka a megfelelően ápolt vizesblokkokban rejlik. Ha megfelelően karbantartod ezeket a tisztálkodáshoz elengedhetetlen kellékeket, akkor biztos lehetsz abban, hogy az esti fürdőzésed mindig zavartalan és kellemes lesz majd. De miért is fontos a kézizuhany karbantartás, miért kell megfelelően karbantartani egy kézitust? És miért kell egyáltalán törődni ezzel?

Valójában a zuhanyfejek karbantartása fontosabb, mint azt gondolnád. Nem csak a kellemetlen vizes élményektől kímélhet meg, hogyha gondozod, de a higiéniában is fontos szerepe van ennek. Lássuk, hogyan tudod a lehető leghatékonyabban biztosítani ezt magad és a családod számára anélkül, hogy csak egy újabb fejfájást okozna a takarítás közepette!

 

Kézizuhany karbantartás, avagy ápolt zuhanyfej a kényelmes fürdőzés titka

 

A koszos zuhany igazi bajforrás

Azzal a jelenséggel már bizonyára te is, amikor az eldugult tusból mindenhonnan spriccelni kezd a víz. Ezt a jelenséget a vízkő okozza, ami elállja a sugarak útját. Ám a nagy nyomásnak köszönhetően a víz utat tör magának ahol tud, így aztán a vége akár egy teljesen elázott fürdőszoba is lehet, ha nem gondoskodsz időben a kialakulás megakadályozásáról.

Az ilyen eldugult kézizuhanyokban ráadásul könnyebben megtapadnak a különböző kórokozók is. Ezek között bőséggel akadnak olyanok is, amelyeket a víz önmagában nem képes elpusztítani, így aztán végül te esel majd áldozatul a különböző, kellemetlen betegségeknek. Riasztóan hangzik, nem igaz?

A vízkővel viszont könnyedén leszámolhatsz. Mindössze némi vízkőoldóra és egy tiszta rongyra lesz hozzá szükséged. Időről időre töröld át a folyadékkal a nyílásokat. Így könnyedén megszabadulhatsz a nem kívánatos lerakódástól. Az esti zuhany ennek köszönhetően nem csap majd át vízi csatába és a káros baktériumoktól sem kell tartanod.

 


Kézizuhany karbantartás, avagy ápolt zuhanyfej a kényelmes fürdőzés titka

 

Ezekre érdemes még figyelned, hogy megúszd a szerelőt

A zuhanyzók természetesen több fontos alkatrésszel is rendelkeznek, amelyek megfelelő állapotáról tanácsos időnként meggyőződni. Ilyenek például a tömítések, melyek ha elöregednek, az szivárgást okozhat. Ez néha csak némi folyást jelent a nem kívánatos részeken, de ha nagyon rossz a helyzet, ekkor is előfordulhat a fentebb említett váratlan spriccelés.

Speciális tisztítószerekkel is célszerű időnként áttörölni a fej többi részét. Ezek hatékonyan leoldják a vízkövet, a szappanlerakódást és egyéb foltokat. Ezzel újabb lépést tehetsz az optimális higiénia érdekében, ami egy zuhanyzóban kiemelt jelentőséggel bír. Elvégre éppen azért mentél zuhanyozni, hogy tiszta lehess, kár lenne már a vízsugár alatt állva is az ellenkező hatást elérni.

Ha úgy érzed, hogy a víz nem megfelelő nyomással érkezik a fejből, a csövet sem árthat megvizsgálni. A probléma hátterében dugulás is megbújhat, melyet ha sikerül eltávolítanod, akkor nem is okoz több fejtörést. A vezetékekben megbúvó, komolyabb dugulásokat viszont inkább bízd szakemberre, hiszen ezeknek az eltávolítása szakembert igényel.

A megfelelően ápolt zuhany hosszú élettartamot is garantál. Ha a fenti feladatokat rendszeresen ellátod, akkor elkerülheted a kézitus sűrű cseréjét és minden nap átadhatod magad a munka után várva várt forró zuhanynak, kellemetlen meglepetések nélkül. Ugye, mennyivel jobban hangzik?

Ha pedig már végképp nincs más megoldás, mint a fej cseréje, nézz körül kínálatunkban! Kézizuhanyok változatos és jó minőségű felhozatalát találhatod, melyek között te is megtalálhatod a leginkább kézre állót. Ha viszont megvan az új szerzemény, ne felejtsd el megfelelően ápolni, hogy  minél tovább kitarthasson a fürdőszobádban!