Az okosotthon modern eszköze a wifi-re csatlakoztatható termosztát

A wifi-re csatlakoztatható termosztát, a modern kor okoseszköze lehetővé teszi, hogy helyiségeinkben a számunkra legideálisabb legyen a hőfok, mire hazaérünk egy fárasztó nap után. A kényelmes és otthonos lakás hangulatához ugyanis hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet is.

Az okosotthon modern eszköze a wifi-re csatlakoztatható termosztát

Nagyon kényelmetlen és kellemetlen tud lenni, ha érkezésünk után is túlságosan hideg a lakás. Persze annak sincs semmi értelme, ha egész nap úgy fűtünk, hogy senki nincs otthon. Mindemellett a pénztárcánkat is jelentősen megterhelnénk vele.

Ehhez kitűnő segítséget nyújt egy praktikus, wifivel működő termosztát, amivel könnyedén szabályozhatjuk otthonunk hőmérsékletét akkor is, ha máshol tartózkodunk. Modern kialakítás és felhasználóbarát kezelés jellemzi a webáruházunk kínálatában megtalálható valamennyi wifi-s termosztátot.

A wifi-vel működő termosztát üzemelése

Többféle kialakítás közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Ennek az okoseszköznek köszönhetően lakásunk hőmérséklete mindig ideális lesz számunkra. Csupán össze kell hangolnunk a fűtési rendszerrel.

Ez a struktúra tulajdonképpen duplán vezeték nélküli, mivel az egységek összekapcsolásához sincs szükség a vezetékekre. A kazánra rögzített adót összehangoljuk a wifi termosztát vevőjével, és az internet segítségével a vezérlőpanellel szabályozhatjuk a hőfokot.

Ez az eszköz praktikusan alkalmazható hagyományos és kombi kazánokhoz, padlófűtéshez és zónahelyekkel történő használathoz is. Bizonyos típusokat előre is beprogramozhatunk szükségleteinknek megfelelően. Van, amelyiknél akár 7 napra beállíthatjuk az automatikus működést.

 

Digitális szobatermosztát T136

A Somogyi Elektronik terméke, a T136 digitális szobatermosztát alkalmas hagyományos és kombi kazánokhoz, elektromos fűtéshez és zónaszelepekkel történő használathoz is. A tápellátáshoz szükséges 2 db AAA (1,5V) elem a csomagnak nem tartozéka.

A készülék csatlakoztatható telefonos vezérlőhöz és otthoni automata rendszerhez is. Kapcsolható szivattyúvédelem funkcióval van ellátva. Rendkívül egyszerű a használata bárki számára.

Beállítható az ébredés, a távozás, a hazaérkezés és a lefekvés időpontja is, ezekhez pedig célhőmérséklet rendelhető. A beállítható tartomány 5 és 28 Celsius-fok között található, fél fokos léptékekben változtatható.

Alkalmazkodó szisztémával működik, a korábbi periódusok alapján meghatározza a következő ciklus hosszát.

 

Hova célszerű elhelyezni a termosztátot?

A termosztát elhelyezésekor vegyük figyelembe, hogy a szerkezet a helyzetének megfelelő hőmérsékletet használja viszonyítási alapként. Emiatt érdemes több szempontot is átgondolni a lokális meghatározás előtt.

Fűtőtest közelébe soha nem szabad tenni, ahogy ablak vagy ajtó mellé sem. A napfénytől is védeni kell, mivel a napsugárzás okozta felmelegedés is befolyásolja a készülék érzékelését. Könnyen be tudja csapni a napfény melege akkor is, ha a helyiségben hidegebb van a kelleténél és így nem fog bekapcsolni, amikor már kellene.

Ez utóbbit elkerülhetjük északi tájolású elhelyezéssel. A legcélszerűbb abba a helyiségbe felszerelni a termosztátot, ahol a legtöbb időt töltjük. A rádióadóval felszerelt termosztátokat azonban elhelyezhetjük a lakás bármelyik pontján.

A wifi-s termosztát lényegesen hatékonyabbá teszi otthonunk fűtési rendszerét. Kérdéseidre szívesen válaszolnak és segítenek a választásban munkatársaink.

Blog