Blog

Amerikai konyhás nappali tervek

2020.02.04 08:00

Az amerikai konyhás nappali a térkihasználás legzseniálisabb módja. Egy kis lakásban, de nagy területen is jó megoldás lehet. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket az amerikai nappali berendezése és elrendezése témakörében, hogy megtudjuk, milyen elosztással, hogyan praktikus megtervezni egy amerikai konyhás nappalit?

 

Erről szól ez a bejegyzés, ahol amerikai konyhás nappali képek, és magyarázatok segítenek megtalálni a tökéletes megoldást.

 

Miért jó az amerikai konyhás megoldás?

 

Egyrészt a nagy, összefüggő terek jóval komfortosabbak, mintha kis helyiségekre osztanánk az otthonunkat. Másrészt közös élettér áll az egész család rendelkezésére, éppen ezért népszerű a kisgyerekes családok, vagy épp a t

Az amerikai konyhás nappali a térkihasználás legzseniálisabb módja. Egy kis lakásban, de nagy területen is jó megoldás lehet. Összegyűjtöttük a legjobb ötleteket az amerikai nappali berendezése és elrendezése témakörében, hogy megtudjuk, milyen elosztással, hogyan praktikus megtervezni egy amerikai konyhás nappalit?

 

Erről szól ez a bejegyzés, ahol amerikai konyhás nappali képek, és magyarázatok segítenek megtalálni a tökéletes megoldást.

 

Miért jó az amerikai konyhás megoldás?

 

Egyrészt a nagy, összefüggő terek jóval komfortosabbak, mintha kis helyiségekre osztanánk az otthonunkat. Másrészt közös élettér áll az egész család rendelkezésére, éppen ezért népszerű a kisgyerekes családok, vagy épp a társaságkedvelő fiatalok otthonaiban, ugyanis senki nem szakad ki a társaságból, a főző anyukának ugyanúgy nem kell elvonulnia, mint ahogy egy vidám baráti társaságnak is lehetőséget nyújt kihasználni a lakás adta lehetőségeket. A pihenéshez és a magányhoz ott a saját szoba, hálószoba. A közös terek legyenek tényleg közösek, nem igaz?

 

Amerikai konyhás nappali ötletek egysoros konyhával

 

Az egysoros konyha igazán helytakarékos megoldás. Ugyanis csak egy falat foglal el, ezért egyszerűbbé teszi a helyiség berendezését, hiszen kevésbé korlátoz.

 

 

Amerikai konyhás nappali ötletek egysoros konyhával 1

 

Egy kis lakás amerikai konyha designja okos térkihasználás és modern stílus keveréke lehet. Ha kevés tér áll rendelkezésünkre, akkor az étkező helyett választhatunk magasított konyhapultot bárszékekkel. De előfordulhat, hogy egy kis étkezőt garnitúrát is el tudunk helyezni a lakásban. Kisebb lakásoknál figyeljünk oda arra,  hogy a világos színek tágítják a teret.

 

 

 

Amerikai konyhás nappali ötletek egysoros konyhával 2

 

Nagy lakásban is jelen lehet az amerikai konyhás nappali, hiszen az egyterű megoldás komfortos és praktikus. Az étkezőnek is jut hely az egysoros konyha területén, mert az egy sorban elhelyezett bútor nem keretezi a teret, van hely kényelmesen körülülni az asztalt.

 

 

 

Amerikai konyhás nappali ötletek egysoros konyhával 1

 

Ezen a képen megint másfajta elrendezést látunk. Itt azért volt praktikus választás az egysoros konyha, mert téglalap alakú teret kellett jól felosztani. Az L-alakú kanapé nagyon jó választás lehet ilyenkor, mert az egyik oldalon nyitottan hagyja a teret. Ha zárt lenne, akkor kicsi blokkokra osztódna a téglalap alakú helyiség.

 

 

 

Amerikai konyhás nappali ötletek egysoros konyhával 4

 

Ezen a képen arra látunk példát, hogy hogyan lehet egy kicsit nagyobb területet úgy felosztani, hogy jól érvényesüljön annak mérete, legyenek szabad terek. Itt elfért volna egy U-alakú konyha is, de kevésbé keltett volna komfortos hatást. Ráadásul így is van elég tárolóhely a konyhában. Miért? Mert egysoros konyhák titka az okos helykihasználás. Ugyanis az egysoros amerikai konyhák esetében felfelé kell építkezni. Minden területet érdemes kihasználni a mennyezet magasságáig. Nagyon divatos lehetőséget nyújt erre az egymás fölé helyezett, dupla felsőszekrény.

 

 

 

Amerikai konyhás nappalik L-alakú konyhával

 

Vannak olyan helyzetek, amikor a tér kialakítása az L-alakú konyhának kedvez. Például ha túl keskeny felület állna rendelkezésünkre egy hosszabb falat igénylő egysoros konyhához.

 

 

 

Amerikai konyhás nappalik L-alakú konyhával

 

Az L alakú konyhába is be tudunk ékelni egy kisebb étkezőt. Ez is praktikus megoldás lehet a kis lakások esetében. Figyeljünk azonban oda, hogy kényelmesen hozzá lehessen férni a konyhapultokhoz.

 

 

 

Amerikai konyhás nappali berendezése L-alakú konyhával

 

Ha van elég helyünk, egy kisebb konyhaszigettel növelhetjük a munkafelületet és a rakodóteret.

 

Amerikai konyhás nappali berendezése U-alakú konyhával

 

Az U-alakú megoldás esetében szinte egy különálló konyháról van szó. Persze előfordul, hogy mégis egybeeolvad a konyha a térrel. Hogyan? Íme:

 

 

 

 

 

 

Egyszerűen az U-alakú konyhát úgy is kialakíthatjuk, hogy az egyik fala nyitott, ezen az oldalon csak egy sor pult választ el minket az ebédlőtől, nappalitól.

 

 

 

Amerikai konyhás nappali berendezése U-alakú konyhával

 

Hasonló megoldás, amikor egy pakolható, széles konyhasziget az egyik oldala az U-alakú konyhának.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu