A környezetkímélő, de hatékony akkus láncfűrész

Egy kertes ház lakójának rengeteg tennivalója akad a ház körül, melyekhez nagy segítség lehet egy elektromos, benzines vagy akkus láncfűrész. Érdemes különféle eszközöket, szerszámokat tartani a tárolóban, mert megkönnyítik a munkát. A láncfűrészeket használhatjuk kerti gallyazásra, favágásra, tűzifaaprítási munkákra vagy erdőgazdálkodásra egyaránt. Nem mindegy persze, hogy melyikre, mert annak függvényében kell kiválasztanunk a megfelelőt. Magas minőségű láncfűrész kínálatból válogathatsz áruházunkban, forgalmazunk elektromos, benzinmotoros és akkus láncfűrészt is. Nézzük meg, hogy melyik típus mire alkalmas és milyen munkálatokhoz megfelelő!

A környezetkímélő, de hatékony akkus láncfűrész

A benzines, az elektromos és az akkus láncfűrész tulajdonságai

A benzines változatok nagy teljesítménnyel bírnak, sok mindenre alkalmazhatók, akár nagyüzemi használathoz is. Hátrányuk, hogy rendkívül zajosak és drágábbak is, mint a másik kettő.

Az elektromos típus jóval halkabb a benzinmotorosnál, ezért nem zavarja a szomszédokat sem. Nem keletkezik utána semmilyen maradandó égéstermék sem, valamint nemkívánatos szagok sem ingerlik az orrodat. Hátránya, hogy vezetékről működik, ami behatárolja egyrészt a használatát, másrészt kényelmetlen lehet.

Az akkus láncfűrész ellenben vezeték nélkül használható, könnyű súlya miatt pedig komfortos munkavégzést tesz lehetővé. Hátránya, hogy rendszeresen gondoskodni kell a megfelelő töltöttségről.

Kisebb ház körüli tevékenységekhez, gallyazáshoz, tűzifaaprításhoz a legalkalmasabb az akkus láncfűrész. A továbbiakban megnézünk két típust ezek közül, kitérünk néhány technikai adatra és fontosabb tulajdonságaikra.

 

BO Flex CS 1825 akkus láncfűrész

Az AL-KO 18 V BOSCH HOME & GARDEN KOMPATIBILIS CS 1825 akkus láncfűrész csendes és környezetbarát kerti gép. Káros anyagot nem bocsájt ki, mivel egy erős akkumulátor hajtja. Vezeték nélkül működik, ezért nagy fokú mozgásszabadságot biztosít használója számára. 

Masszív vágási teljesítménnyel bír és két hatékony védőmechanizmussal is rendelkezik. Rendszerfék és gyors láncfék a kézvédőnél teszi biztonságossá és balesetmentessé a munkavégzést.

Egyszerű a karbantartása, amit az automatikus lánckenés, az ellenőrző ablakkal ellátott olajtartály és a gyorskioldónak köszönhetően a lánc szerszám nélküli cseréje tesz lehetővé. A korszerű akkumulátoros villanymotor is hozzájárul a precíz vágáshoz, illetve a kimerültség nélküli tevékenységhez.

 

Power Flex CS 4235 akkus láncfűrész

A solo by AL-KO CS 4235 akkus láncfűrész szintén vezeték nélküli, kisebb súllyal rendelkezik, így oda viszed, ahová csak akarod, nem kell a kábelekkel bajlódnod. Ez a típus akkutartó övrendszerrel használható, a munkát végző személy oldalán van az akku, ezzel sem terhelve a karokat.

Karbantartása nagyon egyszerű, mivel automatikus a lánckenése, kitekintő nyílással ellátott olajtartálya van, illetve szerszám nélkül cserélhető és feszíthető a lánc a gyorsfeszítőnek köszönhetően.

Alacsony rezgésű, kefe nélküli motorja hozzájárul a pontos vágási eredményhez és a fáradtságmentes munkához. Különleges előnye, hogy minden helyzetben kímélő használatot garantál az intelligens fogantyú ergonómiája, így a huzamosabb ideig tartó munkavégzés is lehetséges.

Mindegyik láncfűrésznek megvan a maga előnye, alapos mérlegelés után érdemes átgondolni, milyen célt kellene szolgálnia. Ennek alapján választható ki tökéletesen az a típus, amelyiket megvásárolnánk. Az áruházunkban megtalálható magas minőségű láncfűrészek között mindenki megtalálja a számára legjobbat.

Blog

Ajánlott termékek