A fürdőkádak királynője - a térkád

A forró fürdők lélekemelő hatása már az ókorban is ismert volt az emberek előtt. Nem véletlen, hogy a fürdőkádak ma is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. A gyártók már olyan modelleket is készítenek, melyek az egészen apró fürdőszobákban is elférnek, minden vásárlói igényt igyekeznek kielégíteni. Nem véletlen hogy vásárolhatunk például ülőkádat, térkádat vagy hidromasszázs fürdőkádakat is. Az alapanyagok, a színek és a kádak formája is széles skálán mozog.

A fürdőkádak királynője - a térkád

Annyiféle variáció közül választhatunk, hogy biztosan mindenki megtalálja a saját ízlésének és lehetőségeinek megfelelő darabot. A kádak mellett a legkülönfélébb kiegészítőkkel is várják az üzletek a vásárlókat.

A fürdőkádak evolúciója

A fürdőkádak szerepe az emberiség életében évezredes múltra tekint vissza. Igaz, Kleopátra idejében csak a vagyonosabb réteg tehette meg, hogy alámerül a habokba, szerencsére ma már nem így van. Nem kell ahhoz hatalmas fürdőszobával rendelkeznünk, hogy kádat helyezhessünk el benne. Sőt, ma már nincs szükség arra sem, hogy fával fűtsük be a kádunkat. 

Kényelmesen, otthonunkból választhatjuk ki a számunkra ideális terméket. S persze néha vonzónak tűnhet egy fadézsa a szabad ég alatt, a modern fürdőkádak extra komfortot biztosítanak a számunkra. Formák, színek, stílusok kavalkádja vár ránk, miközben berendezzük a fürdőnket. 

 

Miből készüljön a fürdőkádunk?

Amikor fürdőkádat vásárolunk, számos tényezőt kell számításba vennünk. Az első és legfontosabb kérdés, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. A fürdőszoba alapterülete nagyban meghatározza a lehetőségeket. Azonban a széles választéknak köszönhetően szinte bármely lakás felszerelhető fürdőkáddal.

Emellett az sem mindegy, hogy milyen anyagból szeretnénk, hogy készüljön az új fürdőkádunk. A klasszikus, zománcozott fémlemezből készült termékek időtálló darabok. Ráadásul kiváló az ár-érték arányuk is. Azonban a zománcozás igen sérülékeny: ha például leejtjük a kádban a zuhanyfejet, nagy eséllyel lepattan a zománc. 

Igen népszerűek az akrilból készült fürdőkádak is. Nem véletlen, ugyanis az akril nagyon ellenálló anyag. Sokáig fényes marad, számos fazonban megvásárolható, és jobban tartja a meleget, mint a fém. 

Ha igazán exkluzív fürdőkádra vágyunk, és a lehetőségeink is adottak, akkor akár márvány kádat is vásárolhatunk. Egy elegáns öntött márvány fürdőkád akár életre szóló darab is lehet. 

 

A térkádak térhódítása

Igazán egyedi megjelenéssel bírnak a térben álló kádak, más néven a térkádak. Ezek a fürdőkádak nem igényelnek körbeépítést. A webáruházunkban kapható, szebbnél szebb megjelenésű térkádak teljes valójukban láthatóak a helyiségben, amelyben elhelyezzük őket. Ugyanis nem ritka, hogy a hálószobának vagy akár a nappali szobának a fényét emelik ezek az egyedi modellek. Természetesen a vízelvezetés kialakításáról gondoskodnunk kell, bárhová is kerül a fürdőkádunk.

Szögletes és lágyabb, kerekded vonalvezetésű térkádat is vásárolhatunk, és a színekben is válogathatunk. Ha szeretjük a romantikusabb darabokat, válasszunk lábakon álló kádat, és érezzük magunkat úgy, mint egy uralkodó.

 

Praktikus fürdőkád-kiegészítők

A kisebb-nagyobb kiegészítők vásárlásával még szebbé, még kényelmesebbé tehetjük a fürdőszobánkat. A látványosabb darabok mellett egy fürdőkádhoz illő túlfolyó vagy egy tökéletesen illeszkedő előlap teheti teljessé az összhangot. 

Emellett olyan apróságok is hozzájárulnak a fürdőszobai harmóniához, mint a törölközőtartó vagy épp a stílusban is passzoló kádkifolyó.

Blog

Ajánlott termékek