Blog

A fugák tisztítása

2020.02.19 08:00

A fali csempék, járólapok közötti fuga idővel magába szívja a szennyeződéseket. Különösen jellemző ez a konyhára, ahol a felszálló zsíros pára beleeszi magát a résekbe. A csempe zsíroldóval kiválóan tisztítható, de a közök sajnos sárgásak maradnak. A fürdőben inkább a penész jelent veszélyt. Hogyan javítsuk ki ezeket a hibákat? Van egy tuti receptünk!

Hagyományos módszer

Nem kell rögtön arra gondolni, hogy holnap már négykézláb, fogkefével a kézben csúsznak a háziasszonyok a padlón. Ugyanakkor nem lesz egy fáklyás menet, de megéri! Vannak a hagyományos módszerek: tömény hypós felmosás, egyéb lúgos fertőtlenítők használata. A fali csempéknél, tűzhely felett ez válik be leginkább. Magát a vegyszert tömény állapotában – tehát nem a felmosóvízben elkeverve – öntjük a padlóra. Lehet csak a fugákba locsolni, hogy spóroljunk vele. A tisztítószer 10-15 perc várakozás után fejti ki a hatását, súrolni nem szükséges. A fugák felületéről szépen eltávolítja a szennyeződéseket, viszont jól jön utána egy alapos szellőztetés és 2-3-szori tisztavizes felmosás. A fürdőkád, zuhanytálca sarkában megbúvó penészt is szépen eltávolítják ezek a lúgos szerek. Használat közben azonban ajánlott gumikesztyűt viselni, mivel ilyen töménységben a bőrt is károsítják. Fertőtlenítő

Környezettudatos tisztítás

A manapság divatos környezettudatosság azt diktálja, hogy kíméletesebb, ám ugyanolyan hatásos módszereket alkalmazzunk, ezzel is megóvva a környezetünket. Az ecet és a szódabikarbóna kiváló vízkő- és zsíroldó hatással bír. Szinte már varázsszerként tekintünk az előbbire, hiszen lassanként kiderül, hogy mindenre jó! Fogfehérítésre, dugulás-elhárításra és persze a padlón lévő fugák tisztítására:

  • Szórjon az előzőleg bevizezett fugára szódabikarbónát! Érdemes a nagy zacskós, vagy kilós dobozos kiszerelést választani, mivel a háztartásokban általánosságban használt kis tasak legfeljebb 4-5 négyzetméterre elég.
  • Pár percig hagyja hatni, aztán törölje fel és mosson fel tiszta vízzel!

Szódabikarbóna Ha az ecet mellett dönt, azzal ugyanígy járhat el, viszont a szaniter-tömítőket jobb elkerülni. Mivel azok ecetes bázisúak, könnyen leoldja a falról, résekből az ételecet is, utat nyitva ezzel a nedvességnek a fal felé. A tisztítás után érdemes puha ruhával fényesre törölni a felületet és máris úgy ragyog a padló, mint új korában!

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu