A digitális lázmérő gyors és pontos tájékoztatást ad a testhőmérsékletről

A higanyos hőmérő sokáig jelen volt minden háztartásban, de mára jellemzően a digitális lázmérő vette át a szerepét. Az Európai Uniós szabályozás 2009 óta nem engedélyezi a higanyos változatok forgalmazását egészségkárosító hatásuk miatt. Léteznek olyan hagyományos hőmérők, melyekbe a higany helyett más anyagot töltenek, viszont ezek is nagyon törékenyek, mivel üvegből készülnek. Pontosságuk vetekszik a higanyoséval, és a lázmérési folyamat is több időt vesz igénybe, mint a digitális modelleké.

A digitális lázmérő gyors és pontos tájékoztatást ad a testhőmérsékletről

Webáruházunk szépészeti és egészségügyi termékei között található több különféle digitális lázmérő az egyszerűbbtől a korszerűbb, intelligensebb típusokig.

A hagyományos digitális lázmérő

Ez a típus külsőre a hagyományos higanyos és nem higanyos hőmérők alakját mintázza, de digitálisan mutatja meg a testhőmérsékletet. Használata rendkívül egyszerű, csak fixen kell tartani a helyén és várni a mérés végét.

Mivel nem üvegből készült, sokkal kevésbé sérülékeny és nemcsak merev, hanem flexibilis kivitel is létezik. Ez különösen kisbabáknál előnyös, akiknek még a végbelében célszerű testhőmérsékletet mérni.

A mérési idő nagyon alacsony, akár 10-20 mp lehet, típustól függően adhatnak csipogó jelzést is a folyamat befejeztével. A modernebbek a memóriájukban is tudják tárolni a korábbi mérési eredményeket.

Használható hónaljban, szájban és végbélben is, ez utóbbi kettőnél 0,5 fokot le kell vonni és úgy kapjuk meg a helyes értéket.

Minden más hőmérő is, amely digitálisan mutatja az eredményt, a digitális lázmérők csoportjába tartozik. Ide tartoznak a fülhőmérők és a homlokmérők is, csak rendhagyó alakjuk miatt nem kapják meg a hagyományos jelzőt.

 

Hogyan mérjük helyesen a gyerekek testhőmérsékletét?

Nagyon fontos, hogy jó minőségű, megbízható lázmérőt használjunk. A gyerekek életkoruknál fogva még gyakrabban betegeskedhetnek, így mindenképp érdemes beszerezni a megfelelő darabot.

Kifejezetten a gyermekek testhőjének mérésére tervezték az érintés nélküli lázmérőt, mellyel néhány másodperc alatt pontos eredményhez juthatunk. Felébreszteni sem kell a picit, ha esetleg alvás közben is szeretnénk tudni, van-e láza, ezzel azt is megoldhatjuk.

A testünk infravörös funkcióit érzékelő érintés nélküli lázmérő és az érintési pont tisztán tartása is fontos annak érdekében, hogy ne torzuljon az eredmény. A környezeti hőmérséklet érzékelésére is alkalmas, amelynek nagy hasznát vehetik az anyukák bébiétel készítése közben.

 

A lázmérés életkoronként változhat

A hazai szakmai ajánlások szerint 1 éves korig a végbélben, 1 és 3 éves kor között akár a hónaljban, 3 éves életkor felett pedig már a hónaljban végezzük a lázmérést. A végbélben történő mérés előtt krémezzük be az eszköz végét és kb. 1,5 cm mélységig szükséges bedugni, semmiképp sem tovább.

A legelterjedtebb a hónaljban való mérés, ami az izgő-mozgó gyerekek esetében, különösen a kisebbeknél nem mindig olyan egyszerű. Javasolt ezért egy olyan digitális lázmérő beszerzése, amely gyors mérési funkcióval rendelkezik.

Mindenképpen maradjunk mellettük a lázmérés alatt, hogy felügyelni tudjuk, hogy a mérőeszköz véletlenül se mozduljon el a helyéről.

Bár a láz alapvetően nem betegség, egy pontig akár kifejezetten hasznos is lehet a szervezet számára, azért mindenképpen azt ajánljuk, hogy legyen a háztartásban legalább egy hőmérő. Vannak olyan helyzetek és állapotok is, melyekben kifejezetten veszélyes lehet a láz jelenléte. Láthatjuk hát, hogy mennyire fontos a lázmérő megléte.

Kérdés esetén várjuk megkeresésedet bármelyik elérhetőségünkön!

Blog

Ajánlott termékek