7+1 trendi falszín 2020-ra

Nézzünk néhány falszín ötletet, melyek meghökkentenek, vagy elvarázsolnak, attól függően, hogy mi a célunk!

 

1. Élénkzöld

 

Lássunk rögtön egy élénk, életteli színt, mely figyelemfelkeltő és hatásos! Az élénkzöld fal akkor lehet a legjobb döntés, ha ez a szín a nappali egyik másodlagos színe, és a főfalat fessük ki vele, azaz a kiválasztott, szinte teljesen üresen hagyott, legalábbis bútorokkal nem takart falat, amely a karakteres panel fal szerepét játssza majd a helyiségben. Szürkével, fehérrel érdemes kombinálni ezt a merész választást.

7+1 trendi falszín 2020-ra

 

2. Sötétzöld

 

A sötétzöld az élénkzölddel szemben már egy sokoldalúbb választás, melyet könnyebben alakíthatunk az otthonunk stílusához, hiszen ezzel a most rendkívül divatos színnel nagyobb a mozgásterünk. Arannyal kombinálva egy modern art deco lakás fő színe lehet, de természetessége miatt akár egy skandináv lakásban is értelmet nyerhet, persze vigyázzunk, hogy a padló és a textilek világosak legyenek, hiszen a skandináv a fényről szól.

 

 

3. Fekete

 

A fekete szín váratlan, meghökkentő és extrém. Azonban sokan nem is gondolnánk, hogy mennyire elegáns környezetet lehet az egyszerű és nagyszerű feketével teremteni. Tökéletes választás lehet egy loft lakásba, vagy egy elegáns, minimal stílusú otthonba. Ha ezt a színt választjuk, akkor érdemes világos és fényes kiegészítőket használnunk. Egy fényes parketta vagy hajópadló nagyszerű választás lehet a fekete mellé.

 

 

4. Szürke

 

A szürke egyáltalán nem unalmas szín. Mindig megvan a helye és célja. Akár élénk színek mellé választjuk, hogy egyensúlyba hozzuk a helyiség színeit, akár fényes anyagok mellé az elegancia jegyében, bizonyítjuk, hogy megértettük a szürke szín küldetését. Szerencsénk van ezzel a színnel, hiszen a textilek is sokszínűek, mintásak lehetnek mellette, nem zavarják meg a szemet, nem lesz tarka káosz.

 

 

5. Türkiz

 

A türkiz igazán különleges, bájos és élénk árnyalat, a tenger pimaszul hívogató színe, mely egyszerre elegáns és játékos. Ezt a színt érdemes fényes anyagokkal kombinálni, ha az elegáns oldalát szeretnénk kidomborítani. Napjainkra ennek a színnek nagyon sok felhasználási módját láthattuk a lakberendezésben, hiszen óriási divat volt. Ezért manapság már sokan elfordulnak tőle. De rosszul teszik. A türkiz ugyanis örökzöld. Csak meg kell találni az ellensúlyokat, a harmóniát.

 

 

6. Piros

 

A piros merész szín. Igazán vagány otthont teremthetünk bele. Lüktetése a legunalmasabb teret is élettel tölti meg. Alapvetően a mediterrán villák világára asszociál a piros szín, de gyakorlatilag bármilyen térben fel tudjuk használni. A mellékszínek okos játékával akár elegáns, de nem unalmas otthont is teremthetünk a pirossal. Érdemes azonban kissé sápadtabb, mattabb verziót választani, hogy ne vibráljon túlságosan. De dönthetünk akár sötétebb árnyalat mellett is, például meggybordót, mely kevésbé impulzív. Ez a bordós árnyalat jól mutat a balti tölgy vagy a mahagóni játékos, de sötét barnasága mellett, de akár hófehér kiegészítőkkel teremthetünk elegánsan vidám kontrasztot a meggypirossal.

 

 

7. Sötétkék

 

A sötétkék a már említett sötétzöldhöz hasonlóan most a trendek feltétlen urai közé tartozik. Illetve ahhoz hasonlóan szintén az arannyal, illetve a modern art deco stílussal áll közeli kapcsolatban napjaink otthonaiban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kötelezően magunkra kellene venni ezt a szabályt. Használjuk kontraszttal, mint a képen látható sötétkék, esetleg párosítsuk szürkével, vagy használjuk ki az ezüst hideg eleganciáját.

 

 

7+1. Rózsaszín

 

A rózsaszín lehet halvány pasztell, vagy élénk pink, de a kettő közötti izgalmas árnyalatot is választhatjuk, mint ahogy a képen is látjuk. A rózsaszín bármelyik árnyalata jól mutat a szürkével, fantasztikusan egészítik ki egymást, és még csak kontrasztot sem feltétlenül teremtenek, kapcsolatuk inkább harmonikus.