Zuhanyozzon a dzsungelben!

A lakás többi részéhez hasonlóan a fürdőszobában is helyezhetünk el növényeket. Vannak olyan fajok, amelyek kifejezetten szeretik a párás levegőt, a magasabb hőmérsékletet. Mintha egy trópusi dzsungel lenne a fürdőben!

A fürdőszoba a tisztálkodáson kívül a pihenés és feltöltődés helyszíne is lehet. Itt veszünk forró fürdőt, gyertyát is gyújthatunk és különleges hangulatot teremthetünk, ha virágzó, vagy zöld növényekkel gazdagítjuk a berendezést.

 

Bromélia és páfrány

Az előbbi sárga, piros és narancs színű virágaival teszi vidámabbá a helyiséget, az utóbbi pedig a buja esőerdőket idézi sűrű leveleivel. Mindkét fajta növény szereti a nedvességet, párás levegőt és nem okoz gondot nekik a fény hiánya sem.

    

Pálmafélék

A könnyezőpálma hatalmasra nőhet, ezért csak tágas fürdőszobában lesz mutatós. Helyezzük el a sarokban egy nagy dézsában, vagy kaspóban. A közönséges vízipálma kisebb helyet foglal. Jó, ha ugyanolyan mintájú, de különböző méretű kaspókba tesszük és egy csoportba többet helyezünk el belőlük.

    

Buzogányfa

Sötétzöld, dús levélzet, tekintélyt sugárzó fajta. Lehetőleg a kádtól távolabb helyezzük el, mivel nem jó, ha túl sok víz éri. A párát szereti, de a túlzott öntözés hatására hamar tönkremegy.

    

Bambusz

Csavart és egyenes szárú, teljesen mindegy. Igénytelen növény, melynek csak vízre van szüksége. Mutatós, modern és kis méretéből adódóan akár a mosdó szélére is tehetjük. Mivel nem terebélyes, ezért magasabb változata pici fürdőben is jó dekoráció lehet egy üveg padlóvázában.

    

Vitorlavirág

Kecses, hófehér virágaival a tisztaságot szimbolizálja. Ne öntözzük folyton, érdemes 2-3 hetes szünetet tartani így könnyen virágzásra bírhatjuk.

    

Orchideafélék

Amennyiben lehetőség van ablak közelében elhelyezni, úgy jó helye lehet a fürdőben is. Fontos, hogy ne locsoljuk a leveleit közvetlenül, a vízben ázást nem kedveli. Ha virágzik, egzotikus zuggá varázsolja a fürdőszobát.

Ezek a növények akkor is gazdagon hozzák új leveleiket, ha csak üvegtégla falon, vagy mennyezeti fénycsatornán át kapnak némi szűrt fényt. Fontos a rendszeres tápoldatozás, mivel a párás levegő gyorsabb növekedésre serkenti a növényeket, a több nedvesség pedig hamarabb kimossa a földből a tápanyagokat. Teljesen ablaktalan fürdőben sajnos semmilyen növény nem él hosszú ideig, így a panelházakban más dekorációs lehetőséget kell választani.