Ezért érdemes lecserélni a zuhanyfüggönyt kádparavánra

A fürdőszobánk kényelme sokszor azon múlik, mennyire tudunk célszerűen gondolkodni a tervezésnél. A kádparaván egy olyan praktikus kiegészítője a fürdőkádnak, amely amellett, hogy szép, megkönnyíti számunkra a takarítást is.

Ezért érdemes lecserélni a zuhanyfüggönyt kádparavánra

Különösen azokban a fürdőkben, ahol helyszűke miatt tusolásra is a kádat használjuk, szükség van arra, hogy útját álljuk a víznek. Ezt több módon is megtehetjük, azonban a legesztétikusabb és legkönnyebben tisztán tartható megoldást a kádparavánok jelentik. Ha szeretnéd lecserélni a régi, megsárgult zuhanyfüggönyödet, ne tétovázz, válaszd a paravánt.

A fürdőszoba higiéniája

Több szempontból is nagyon fontos, hogy megfelelően tisztán tartsuk a fürdőszobánkat. A kiemelt vízhasználat miatt eltérő igényei vannak ennek a helyiségnek. Ugyanis a párás, vizesen hagyott felületek pangó részein elszaporodhatnak a baktériumok. Arról nem beszélve, hogy a penészgomba is megjelenhet.

Nagyon sokáig mind a zuhanykabinokat, mind a fürdőkádakat zuhanyfüggönnyel szerelték fel. Ez a teljesen szintetikus, műanyag felület melegágya a különféle kórokozóknak. A gyűrődésekben megreked a nedvesség, és maga az alapanyag is fogékony a mikrobákra. Ajánlott tehát kerülni az effajta vízfogókat.

 

A biztonsági üveg előnyei

A zuhanykabinok, kádkabinok és kádparavánok rendszerint biztonsági üvegből készülnek. Ennek a vastagsága eltérő a különféle termékeknél, érdemes a termékleírásokat átböngészni. A biztonsági üveg jóval nagyobb terhelést bír ki anélkül, hogy balesetveszélyessé válna. A fürdőszobai termékek általában edzett üvegből készülnek, melyet hőkezelésnek vetnek alá.

Nem csupán a strapabírás az egyetlen érv, amely az üveg mellett szól. Nagyon könnyen tisztítható, sík felületről van szó, amelyen jóval kisebb eséllyel telepszenek meg a baktériumok. Ráadásul a gyártók a korszerű, minőségi kádparavánokat vízlepergertő réteggel is kezelik, ami a vízkövesedést is megakadályozza.

 

Praktikus és elegáns a kádparaván

Elsőként a zuhanykabinok esetében alkalmazták a biztonsági üveget annak érdekében, hogy ne fröcsköljön ki a víz. Azonban jó ideje már fürdőkádak mellett is használhatjuk ezt a higiénikus és esztétikus megoldást.

Azokban a fürdőkben, ahol nem jutott hely a tusolókabinnak, ötletes fürdőszobai kiegészítőkkel mégis megkaphatjuk azt. Csupán egy zuhany csaptelepre van szükségünk a fürdőkád mellett és egy egy- vagy kétrészes üveg paravánra. Amellett, hogy kényelmesebbé válik a zuhanyzás, eleganciát is kölcsönöz a fürdőnknek a paraván.

 

Egy- és kétrészes kádparavánok

Annak függvényében, hogy milyen hosszú és milyen alakú a kádunk, többféle paraván áll a rendelkezésünkre. Egy- illetve kétrészes modellek közül is választhatunk. Az egy elemből álló paravánok egy rögzített üvegtáblából állnak, amely fixen áll. Ezt rövidebb kádak, illetve ülőkádak mellé szerelik be.

A kétrészes fazonok ajtóként működnek. A két üveg közül az egyik statikusan kerül felszerelésre. A másik pedig csuklóajtóként funkcionál. Ha hosszabb a fürdőkádad, akkor ideális ez a megoldás. 

 

Üveget a zuhanykabinba is

A zuhanykabinok kialakítása jelentős fejlődésen ment keresztül a biztonsági üveg használatával. Nem csupán hátfallal körülvett vagy egy oldalról üveggel zárható tusolókat telepítenek.

Nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett walk-in zuhanykabinok, amelyeket webáruházunk termékei közt is megtalálsz. Látható tehát, hogy az üveg egy higiéniai és esztétikai szempontból is kiváló fürdőszobai kellék.

Blog

Ajánlott termékek