Forradalmasította a padlóburkolást a laminált padló

Az otthonunk, a munkahelyünk és a közösségi tereink hangulatát nagyban meghatározza a fali és a padlóburkolat. A színek, az alapanyagok, a felületek fényei fontos kiegészítői a helyiségeknek. Emellett például energetikai szempontból sem mindegy, mivel fedjük a járófelületet. A laminált padló az utóbbi évtizedekben indult hódító útjára.

Forradalmasította a padlóburkolást a laminált padló

Az egyszerűen kivitelezhető padlóburkolást kiváló ár-érték aránnyal kínálja számunkra ez a típusú termék. Webáruházunk kínálatában is számos árnyalatban és mintázattal elérhetőek ezek a tartós és esztétikus burkolatok.

A faburkolatok előnyei

Amióta fedél alatt él az ember, fontos számára az otthon melegének és kényelmének megteremtése. A fát már évszázadok óta használjuk arra, hogy a padlónkat és a falainkat fedjük vele. Ennek a természetes anyagnak a népszerűsége számos okkal magyarázható.

A fa az egyik legkönnyebben elérhető nyersanyag a környezetünkben. Emellett viszonylag könnyen megmunkálható és ellenállóvá tehető a külső hatásoknak. Azonban a modern építészet nem csupán az esztétikumot, hanem a praktikumot és az anyagi kérdéseket is figyelembe veszi. Épp ezért lett kiváló alternatívája a fapadlónak a laminált parketta.

 

A laminált padló egyszerű és nagyszerű

A fa padlóburkolat elemeinek kialakítása időigényes és fáradságos munka. Eztán a padlót különféle vegyszerekkel kezelik a víz és egyéb szennyeződések ellen. Az elemek elhelyezése és rögzítése a padlón ugyancsak bonyolult feladat.

Ezzel szemben a laminált parketták gyártása jóval gyorsabb és egyszerűbb folyamat. Ráadásul a parkettalapok felülete nem csak naturális, hanem akár extravagáns mintákkal és színekkel is elérhető. Az elemek lerakása végtelenül egyszerű, hiszen akár szakirányú végzettség nélkül is összepattinthatóak a lapok. Arról nem is beszélve, hogy egy fahatású laminált parketta lerakása jóval kedvezőbb áron megvalósítható a fapadlóhoz képest. 

 

Parkettát minden helyiségbe

Sokáig leginkább a nappali szobákat burkoltuk laminált parkettalapokkal. Ám a hálószobában és gyerekszobában is szép lassan átvette a padlószőnyegtől a népszerűségi lista vezetését. Azzal, hogy a lakásokban a sok kis tér tervezését felváltották a kevesebb, ám összenyitott, nagyobb terek, a burkolatok is megváltoztak.

Nem ritka, hogy az amerikai konyha nappali részét fedő parketta visszaköszön a konyhában is. Sőt, újabban a fürdőszobában is használhatunk fa vagy fahatású melegburkolatokat. Természetesen ezek a termékek speciális, vízhatlan felületkezelést kapnak. S bár ez a vételáron is meglátszik, az otthonos hangulat, amit varázsolnak, megfizethetetlen. Ez alapvetően jellemző a parkettára a hideg járólapokkal szemben. 

 

Milyen paramétereket tartsunk szem előtt?

Amikor laminált parkettát választunk, természetesen az egyik legfontosabb szempont a lapok felületének mintázata és színárnyalata. Emellett azonban leolvashatunk néhány olyan paramétert a parketta csomagolásán, amit ugyancsak jó, ha figyelembe veszünk. A parketta vastagsága a szigetelés lehetősége, és ha van küszöbünk, annak magassága miatt fontos.

A kopásállóság ugyancsak egy olyan tulajdonság, amely tájékoztat minket a termék minőségéről. Fontos tudnunk, hogy az általunk választott laminált parketta kompatibilis-e a padlófűtéssel. Az összeillesztési technikát is tartalmazza a termékleírás, aminek akkor van jelentősége, ha mi magunk rakjuk le a lapokat. Ha megfontoltan választunk, biztosan nagyon elégedettek leszünk a laminált parkettánkkal.

Blog

Ajánlott termékek