Blog

Egész évben fontos a kültéri medence karbantartása

2021.11.18 10:51

 

Az utóbbi években a kerti medencék elvitathatatlan népszerűségre tettek szert. Már akkor is csobbanhatunk a saját mini strandunkon, ha csupán egy zsebkendőnyi szabad területünk van. Önfeledt szórakozást nyújthat számunkra egy kerti medence.

 

Azonban ez csak akkor lehet így, ha odafigyelünk a víz és maga tartály karbantartására is. Szerencsére a vásárlók számára minden termék elérhető, ami a helyes medencehasználathoz szükséges, mert számunkra fontos, hogy mindenki maradéktalanul élvezhesse a kerti csobbanást.

Milyen medencét válasszunk?

 

Mielőtt kiválasztjuk a megvásárolandó modellt, alaposan gondoljuk át, hogy mik az igényeink. Természetesen a kertünk, teraszunk alapterülete is hatással van a döntésünkre. Ha kisgyerekek számára vennénk pancsoló medencét, akkor egy biztonságos, alacsony űrtartalmú modellt vásároljunk.

 

Azonban ha felnőttként is szeretnék élvezni a hűs vizet, jobban körbe kell néznük. Ha csupán pancsolásra vágyunk akkor egy kisebb átmérőjű, de magasabb kávájú medence lehet a jó döntés. Viszont ha úszni is szeretnénk a kertben, akkor jó választás lehet egy swim spa úszómedence. Ebben az áramló víz adja az ellenállást a kar-és lábtempónknak, így akár profi edzésre is használható.

 

A vízforgató rendszer fontossága

 

Bármely típus mellett is döntünk, higiéniai szempontból elengedhetetlen, hogy folyamatosan szűrjük és forgassuk a vizet. Ha így teszünk, akkor akár egy szezonon keresztül használhatjuk ugyanazt a vizet a medencében. 

 

Nagyobb szennyeződések, homok, rovarok és számos mikroszkopikus méretű nemkívánatos összetevője is lehet a medence vizének. A szürkés, falevelekkel és bogarakkal teli vízben nem mártózunk meg szívesen, ugye? Ezek eltávolítása érdekében olyan szűrőtípusokból válogathatunk, mint a homokkal vagy papírral működő víztisztító. 

 

Milyen vegyszereket használjunk?

 

A szemmel látható piszok mellett számos mikroszkopikus összetevője lehet a medencevíznek, amelyektől jó, ha megszabadulunk. A kezeletlen vízben hamarosan elkezdenek elszaporodni a különféle mikroszkopikus létformák. Ezek közt olyan típusúak is lehetnek, amelyek egészségügyi kockázatot is jelenthetnek. Épp ezért fontos vegyszerekkel megelőznünk ezeknek a mikroorganizmusoknak a megjelenését. 

 

Ennek érdekében használjunk klórt, algaölő szereket, pH-értéket kezelő szereket. Ezek számos formában és kiszerelésben állnak a medencetulajdonosok rendelkezésére. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy a bőrünk érzékenyen reagálhat ezekre a kemikáliákra. Jó hír, hogy bőrbarát medencekezelő termékek is elérhetőek, mint például a klórmentes vízkezelő babáknak. Választhatunk gyógynövénnyel gazdagított termékeket is, amelyek kíméletesebben tisztítják a vizet.

 

Hasznos kiegészítők kerti medencékhez

 

Ahhoz, hogy hónapokon át megőrizhessük a medencénk vizének higiéniáját, szükségünk lesz különféle ápolási kellékekre. Egy hosszú nyelű medencetisztító hálóval rögtön eltávolíthatjuk a vízbe hulló nagyobb szennyeződéseket. A medenceporszívóval pedig a tartály alján felgyűlt kosztól tisztíthatjuk meg azt.

 

Ha éjszakára vagy rossz idő esetén letakarjuk a medencénket egy takarófóliával, máris sokat tettünk a víz tisztaságáért. Csakúgy, mint a lábmosó használatával, hiszen így a talpon lévő szennyeződések nem kerülnek be a medencébe. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a kerti medence karbantartása, de az, hogy bármikor becsobbanhatunk a csillogó vízbe, mindent megér.


Nézz körül webáruházunk kínálatában, ha pedig kérdésed lenne, keress minket bizalommal!

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu