Egész évben fontos a kültéri medence karbantartása

Az utóbbi években a kerti medencék elvitathatatlan népszerűségre tettek szert. Már akkor is csobbanhatunk a saját mini strandunkon, ha csupán egy zsebkendőnyi szabad területünk van. Önfeledt szórakozást nyújthat számunkra egy kerti medence. Azonban ez csak akkor lehet így, ha odafigyelünk a víz és maga tartály karbantartására is. Szerencsére a vásárlók számára minden termék elérhető, ami a helyes medencehasználathoz szükséges, mert számunkra fontos, hogy mindenki maradéktalanul élvezhesse a kerti csobbanást.

Egész évben fontos a kültéri medence karbantartása

Milyen medencét válasszunk?

Mielőtt kiválasztjuk a megvásárolandó modellt, alaposan gondoljuk át, hogy mik az igényeink. Természetesen a kertünk, teraszunk alapterülete is hatással van a döntésünkre. Ha kisgyerekek számára vennénk pancsoló medencét, akkor egy biztonságos, alacsony űrtartalmú modellt vásároljunk.

Azonban ha felnőttként is szeretnék élvezni a hűs vizet, jobban körbe kell néznük. Ha csupán pancsolásra vágyunk akkor egy kisebb átmérőjű, de magasabb kávájú medence lehet a jó döntés. Viszont ha úszni is szeretnénk a kertben, akkor jó választás lehet egy swim spa úszómedence. Ebben az áramló víz adja az ellenállást a kar-és lábtempónknak, így akár profi edzésre is használható.

 

A vízforgató rendszer fontossága

Bármely típus mellett is döntünk, higiéniai szempontból elengedhetetlen, hogy folyamatosan szűrjük és forgassuk a vizet. Ha így teszünk, akkor akár egy szezonon keresztül használhatjuk ugyanazt a vizet a medencében. 

Nagyobb szennyeződések, homok, rovarok és számos mikroszkopikus méretű nemkívánatos összetevője is lehet a medence vizének. A szürkés, falevelekkel és bogarakkal teli vízben nem mártózunk meg szívesen, ugye? Ezek eltávolítása érdekében olyan szűrőtípusokból válogathatunk, mint a homokkal vagy papírral működő víztisztító. 

 

Milyen vegyszereket használjunk?

A szemmel látható piszok mellett számos mikroszkopikus összetevője lehet a medencevíznek, amelyektől jó, ha megszabadulunk. A kezeletlen vízben hamarosan elkezdenek elszaporodni a különféle mikroszkopikus létformák. Ezek közt olyan típusúak is lehetnek, amelyek egészségügyi kockázatot is jelenthetnek. Épp ezért fontos vegyszerekkel megelőznünk ezeknek a mikroorganizmusoknak a megjelenését. 

Ennek érdekében használjunk klórt, algaölő szereket, pH-értéket kezelő szereket. Ezek számos formában és kiszerelésben állnak a medencetulajdonosok rendelkezésére. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy a bőrünk érzékenyen reagálhat ezekre a kemikáliákra. Jó hír, hogy bőrbarát medencekezelő termékek is elérhetőek, mint például a klórmentes vízkezelő babáknak. Választhatunk gyógynövénnyel gazdagított termékeket is, amelyek kíméletesebben tisztítják a vizet.

 

Hasznos kiegészítők kerti medencékhez

Ahhoz, hogy hónapokon át megőrizhessük a medencénk vizének higiéniáját, szükségünk lesz különféle ápolási kellékekre. Egy hosszú nyelű medencetisztító hálóval rögtön eltávolíthatjuk a vízbe hulló nagyobb szennyeződéseket. A medenceporszívóval pedig a tartály alján felgyűlt kosztól tisztíthatjuk meg azt.

Ha éjszakára vagy rossz idő esetén letakarjuk a medencénket egy takarófóliával, máris sokat tettünk a víz tisztaságáért. Csakúgy, mint a lábmosó használatával, hiszen így a talpon lévő szennyeződések nem kerülnek be a medencébe. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet a kerti medence karbantartása, de az, hogy bármikor becsobbanhatunk a csillogó vízbe, mindent megér.

Nézz körül webáruházunk kínálatában, ha pedig kérdésed lenne, keress minket bizalommal!

Blog

Ajánlott termékek