Medence-kisokos – így választhatod ki a tökéletes darabot

Amikor a hétköznapok embere elhatározza, hogy ideje beszerezni egy medencét, az egész folyamat nagyon egyszerűnek tűnik. Hamar rájöhetsz viszont, hogy sokkal több tényezőből áll ez a vásárlás, mint gondolnád. Ha a hatalmas választék önmagában nem volna elég, még a megfelelő kiegészítőket is meg kell találnod, ráadásul a higiéniáról is célszerűbb előre gondoskodni.

Medence-kisokos – így választhatod ki a tökéletes darabot

Meglehet, hogy amikor ezt a rengeteg teendőt és megvásárlásra váró eszközt megpillantod, a hajad is elkezd égnek állni. Azonban ez a cikk éppen azért született, hogy ezt elkerülhesd. Tarts velünk és ints búcsút a medencevásárlás körüli rémálmoknak! Lássuk, mire lesz szükséged a saját kis vízi birodalmadhoz!

 

 Medence-kisokos – így választhatod ki a tökéletes darabot

 

Milyen medencét válasszak?

Ezt a kérdést sajnos nem válaszolhatjuk meg helyetted, de némi iránymutatással szolgálhatunk. Első körben azt kell eldöntened, hogy beépített vagy felállítható medencét szeretnél. Utóbbi előnye, hogy elrakhatod télire, ám a hátránya is éppen ebben leledzik, hiszen évről-évre elő kell venni. A beépített darabok emellett sokkal strapabíróbbak, hosszú távra tehát kifizetődőbb ezt választani.

Az, hogy milyen típust választasz azért is fontos kérdés, mert ez meghatározza majd a hozzá tartozó, tisztaságért felelős berendezéseket. A medence porszívók például csak a beépített, merev medencékben képesek dolgozni. Na, és persze ne feledkezz meg a ponyváról sem, amelyre mindegyik építményhez szükséged lesz a kellő méretben és kivitelben.

Amennyiben nem szeretnéd felásni a kertet egy kis pancsolásért, több lehetőséged is van. Választhatsz fémvázas vagy felfújható medencét. A méretet az határozza majd meg, hogy hány főre és milyen célra szánod. Ha például kiadós úszásokra vágysz, egyértelmű, hogy a kicsi, kerek medencéket nem neked találták ki.

 

 Medence-kisokos – így választhatod ki a tökéletes darabot

 

 

Mi kerül a medencébe?

Erre a kérdésre viccesen azt is felelhetnénk, hogy víz. Ahhoz viszont, hogy az a víz megfelelő minőségű és tiszta legyen, szükséged lesz néhány praktikus kiegészítőre is, melyek segítségével megszabadulhatsz a különböző szennyeződésektől és az algától, valamint a Ph-értéket is optimális szinten tarthatod.

A higiéniához elsődlegesen algaölőre, klórra, tehát medence vegyszerre lesz szükséged. Előbbi gondoskodik a fertőtlenítésről és arról, hogy megfelelő legyen a vízminőség. A teljes eredmény érdekében viszont az algaölő sem elhanyagolható. Ennek hiányában eleinte azt veheted észre, hogy opálosodik a víz, majd szép lassan zölddé változik és ellepi a falakat és a medence tartalmát. Nem túl bizalomgerjesztő.

Emellett érdemes lesz bemutatkoznod az új legjobb barátodnak, vagyis a hálónak. Szabadtéri medencéknél észreveheted, hogy számos hívatlan vendég lepi el a felszínt: bogarak, levelek és szöszök. Ezeket neked kell majd kipecáznod, amiben hathatós segítséget nyújtanak ezek a hosszú nyelű szerkezetek, amelyekkel könnyedén összegyűjtheted a betolakodókat.

A fentiek alapján már nem jelenthet akadályt, hogy összeállítsd a bevásárló listát, amivel nekivághatsz a munka lényegi részének. Ennek fényében könnyedén kikalkulálhatod a költségvetést is, amire szükséged lesz, valamint alakíthatod a terveket is, amelyek mentén majd elkezdődhetnek a kerti munkálatok a medencével. Pontos alapokkal ezek a folyamatok is leegyszerűsödnek majd.

 

Ha a tervek már készen állnak és tudod, hogy mi az, amire vágysz, akkor ideje kiválasztanod a medencét! Széles kínálatunkban változatos felhozatalt találsz süllyeszthető és felállítható medencékből egyaránt. Szerezz örömet az egész családnak és biztosítsd az önfeledt szórakozást mindenki számára egész nyáron!