Melyek a legjobb szúnyogriasztó növények a kertbe?

Nem kifejezetten erről híresek, de hatékonyak a következő növények is:

Jó barátunk lehet a citromfű, amit a szúnyogok kifejezetten utálnak, ez azonban nem igaz az emberekre, sőt! Kellemes az illata, ezért csökkenti a bennünk felgyülemlett stresszt, nem mellesleg citromfű teát is készíthetünk a további feszültségoldás érdekében, vagy akár megnyugtató fürdőt is estére. Ezzel a növénnyel egyértelműen több legyet (vagy szúnyogot) ütünk egy csapásra!

Melyek a legjobb szúnyogriasztó növények a kertbe?

A büdöske sem véletlenül népszerű növény a kertek zömében: a szúnyogok ezt is nagy ívben elkerülik, ráadásul a vérszívók mellett egyéb kártevőket és elriaszt. A virága ugyanakkor szép narancssárgás-sárgás színvilágú, ezért a haszna mellett kiválóan díszíti is a kertünket.

A levendula is híres szúnyogriasztó, ezért érdemes néhány cserép levendulát lerakni a teraszon, illetve az ablakokban, és a vérszívók messze el fogják kerülni a környékét is! Csokorba kötve is hatásos, illetve akár a konyhában is hasznosíthatjuk!

Ha ezekből a növényekből néhányat ültetünk a kertünkbe garantáltan sokkal kevesebb szúnyognak kell majd farkasszemet néznek minden este és kellemesebben tölthetjük el a kertünk bele nyári estéken Ne hagyjuk hogy a szúnyogok elfoglalják előlünk a kertet Ha már van akkor élvezzük és ki és Üzenjünk hadat a vérszívóknak.