Hát én immár melyiket válasszam? Az öntöttmárvány zuhanytálcát, vagy az épített zuhanyt?

Tanácstalan vagy, melyiket zuhanyzót válaszd? Mindkettő rendelkezik megannyi előnnyel és hátránnyal. Mi felvázoljuk ezeket, de döntened neked kell.

Hát én immár melyiket válasszam? Az öntöttmárvány zuhanytálcát, vagy az épített zuhanyt?

walk in zuhanykabin egyik legnagyobb előnye, hogy akadálymentes. Nincs tálca, amiben ki-, és belépéskor el lehet botlani, nincs ajtó, és abszolút balesetmentes. Olyan lakásokba, ahol kisgyermek, illetve idős, vagy mozgáskorlátozott személy él, kiváltképp ajánljuk.

 

Ám jól fontold meg, hogy bevállalod-e, hiszen ha a padlóösszefolyós épített zuhany lejtés nélkül kerül kialakításra, a víz nem fog tudni teljes mértékben elfolyni. Ha háziasszony vagy, már látod is magad, amint nap mint nap sikálod a vízkőnyomokat. Erre pedig még a vízlágyító sem megoldás. Azt is meg kell említenünk, hogy sajnos a járólapok és fugák elég nehezen tisztíthatóak.

Arról nem is beszélve, hogy egy több tagú család zuhanyzása esetén szinte úszik az egész fürdőszoba...

Kevés olyan fürdőszoba van, ahol eleve nem egy szintben vannak a burkolatok. Viszont az lenne ideális, hogy a lefolyó irányába lejtést alakítsanak ki.

Természetesen nem szeretnénk lebeszélni erről a megoldásról, de azt ajánljuk, hogy gondosan válaszd ki azt a mesterembert, aki képes jól beépíteni a lefolyókat, és szuperül eltalálja a beépítés magasságát is. Lehetőleg az anyagválasztásban is kérj tanácsot.

Tanács: az összefolyót a fal tövébe helyeztesd, és így egyrészt könnyebb elkészíteni a lejtést, másrészt nem lépsz rá. Még jobb, ha az építő egy padkát és egy pont-, vagy csíkösszefolyót alakít ki.

Ha okosan építteted meg, olyan egyedi design zuhanyzód lesz, aminél öröm lesz a zuhanyzás.


Az öntött márvány zuhanytálcára öröm ránézni. Sima, csiszolt felülete, formái igazi ékkővé varázsolja. Kiváló minőséget képvisel, így ha igényes vagy, szeretni fogod.

A műmárvány jól bírja a vízkövet, tartja a hőt, könnyű tisztán tartani, tartós, és még kényelmes is használni.

 

Mindkét megoldás illik a minimál berendezéssel bíró fürdőszobákba, és mindkettő színtartó, hőtartó, elegáns, stabil, és akadálymentes. Te melyiket választanád?