Milyen a jó kád?

Ez olyan, mintha azt kérdeznénk: milyen a finom étel? Mindenkinek más. Legyen esztétikus, praktikus és illeszkedjen az igényeinkhez, stílusunkhoz. Formájukat és méretüket tekintve számtalan variáció közül választhatunk, az anyagok terén azonban nincs nagy változás az elmúlt évtizedekhez képest.

Akril kád

Legnagyobb előnye, hogy könnyű és hamar átveszi a fürdővíz hőmérsékletét. A csupán akril bevonattal rendelkező olcsó kádakat szerencsére már teljesen kiszorították a piacról a magas kopásállóságú szaniter akril modellek.

Annak köszönhetően, hogy az akril nagyon könnyen alakítható, ebből az anyagból van a legváltozatosabb forma kínálat, illetve a hidromasszázs rendszerek is ebbe a típusba építhetőek be elsősorban. Egyenes kád, vagy sarokkád, test formájú, vagy kiülős - biztosan létezik akrilból!

 

Lemez kád

Az kád alapja acéllemez, amire zománcréteg kerül. Nagy teherbírású, masszív kád, ami

ellenáll a vegyszereknek, nem karcolódik, így sokáig megőrzi a fényességét.Érdemes melegebb vizet engedni bele a szokásosnál fürdéskor, mivel nehezen melegszik át. Legalább 2,3mm anyagvastagságú terméket válasszunk, mivel az ennél vékonyabbak minősége nem megfelelő, ha 20-25 évre szeretnénk kádat.

Fontos, hogy az akril- és a lemezkádból sem érdemes a legolcsóbbat választani! Jobb neves gyártók - Leziter, Sanotechnik, Wellis -  termékei mellett dönteni, mert így minőségi kifogásunk biztosan nem lesz.

Aki luxusra és eleganciára vágyik, válasszon az öntöttvas- és a műmárvány kádak közül.

 

Öntöttvas kád

Azoknak, akik igazán komolyan gondolják. Az összes közül a legdrágább és legmasszívabb típus. A külön vásárolható kádlábak is kiemelkedő teherbírásúak, mivel egy öntöttvas kád akár 130kg is lehet. Csak tágas, világos fürdőszobában mutat jó, mivel úgy érvényesül igazán a szépsége, ha körbejárható.

 

Műmárvány kád

A mosdóknál, mosogatóknál már ismert gránitot öntötték a gyártók fürdőkád formába. Anyagvastagsága 2-2,5 cm, ezért nem igényel további megerősítést. A szennyeződések kevésbé tapadnak meg rajta, mint az akril kád felületén, illetve a keletkezett karcok is javíthatók. Ennek köszönhető, hogy sokáig ragyogó és fényes marad a műmárvány kád felülete.