Viszlát pára! Helló én!

Zuhanyzás után Ön is kíváncsian kémleli a tükröt? Vajon ki van ott? Erre soha nem derülne fény, ha nem törölné le a tükröt borító párát. Vagy van más megoldás is?
Viszlát pára! Helló én!

Első megoldásként a törölgetés és a szellőztetés tűnik jó megoldásnak. De ki szeret egy forró zuhany után egy szál törölközőben fagyoskodni a fürdőben?

 

A tükör páramentesítése könnyedén megoldható öntapadós tükörfűtő fóliával, vagy fűtőszőnyeggel. Az utólagos fóliázás főként az önálló darabként felszerelt tükrök esetében alkalmazható, illetve már komplett szetteknél is lehet kérni fűtött tükröt. A fűtőszőnyeg épített tükrök esetén jelent megoldást a párásodás problémájára.

 

Saját, vágott tükör

 

Saját, vágott tükör esetében a por- és szennyeződésmentes felületre kell felragasztani  a fűtőfóliát, ami az elektromos hálózatról működtethető. Praktikus mindjárt összekötni a tükör feletti világítással, így ha a lámpát felkapcsoljuk, akkor rögtön munkára fogjuk a tükörfűtést is!

Mivel az áramellátásért felelős vezetéket is el kell helyezni, ezért érdemes falba fúrt távtartókhoz rögzíteni a tükröt, hogy a háta mögött elférjen a madzag is.

 

Kerettel, világítással ellátott tükör

 

Kerettel, világítással ellátott tükör esetén könnyebb dolgunk van, hiszen a keret már önmagában is stabilabbá teszi a tükröt, illetve ebbe elrejthető a vezeték.

 

 

Beépített tükör

 

Beépített tükörről akkor beszélünk, ha a csempével egy síkban, díszcsíkkal körbefuttatott fix tükröt építünk.

 

Ha ilyen módon szeretné elhelyezni a tükröt a fürdőszobában, akkor lehetőség van a csemperagasztóba integrált fűtés elhelyezésére. A csemperagasztóba nyomja a mester a fűtőszőnyeget és erre, még egy réteg ragasztó után kerül fel a tükör.

 

Egy nagyobb tükörhöz való fűtőfólia már néhány ezer forintos áron beszerezhető, és 25-50W körüli fogyasztással kell számolni. Ez nem is sok, ha figyelembe vesszük, mennyi bosszúságtól ment meg minket és milyen sok időt nyerünk, ha nem kell a törölgetéssel és a visszapárásodással küzdenünk.