Fürdőszoba bútor régen és most

Pár évtizeddel ezelőtt nagyszüleink megelégedtek egy falra szerelhető tükrös szekrénykével, amiben papa a borotválkozáshoz szükséges eszközeit, mama pedig a hajkeféjét tartotta.

A fürdőszoba funkciója azonban mára megváltozott. Nemcsak az alapvető tisztálkodásra használjuk, hanem felfrissülésre, lazításra is. Így az ehhez szükséges kellékeket is el kell helyezni valahogyan a fürdőben. Hogyan válasszunk ehhez jó fürdőszoba szekrényt - erről lesz szó most!

 

A fürdőszoba bútorról elsőre mindenkinek a beépített mosdóval ellátott, lábakon álló alsó szekrény, másnéven mosdószekrény jut eszébe.

 

Vannak ebben polcos részek, melyek a kozmetikumok, szappanok, törölközők számára megfelelően, illetve fiókok is a minden nap használatos apróságoknak - dekorkozmetikumok, fésűk, csatok, borotvák kapnak itt helyet.

 

Attól függően, hogy mekkora tároló kapacitásra van szükség, az 1-2 fiókos változattól a 3 ajtós, 3 fiókosig számtalan variáció közül választhatunk.

 

A kész szekrényhez utólag is vehetünk praktikus rendszerezőket, amik segítségével a fiókokban mindig példás rend uralkodik majd.

 

Ha magas fiókos szekrényt választunk, akkor ahhoz is lehet a konyhaihoz hasonló rácsos rendezőt beszereltetni. Így a felborulás veszélye nélkül tárolhatjuk a tisztítószereket.

 

Fontos, hogy ezek a magas fiókok jó teherbírású síneken gördüljenek, mivel 4-5 flakon mosószer, öblítő már komoly terhet jelent.

 

A különálló ajtós szekrények elsősorban a köntösök tárolására szolgálnak, de szennyestartóval ellátott modelleket is lehet már kapni. A fiókokban pedig jól elférnek a pizsamák, esetleg fehérneműk is.

 

Az alsószekrényen kívül a tükörrel kombinált fali szekrények szolgálnak még tárolóhelyként. Ide legfeljebb a borotválkozáshoz szükséges eszközök, esetleg fogmosókellékek férnek el. Itt inkább az  lényeges, hogy a tükör melletti kis szekrényke összhangban van az alsó szekrénnyel, illetve egyéb fürdőszobai tárolókkal.

 

Rendezett, exkluzív hatást kelt, ha minden berendezési tárgy azonos anyagból, azonos színben van jelen a fürdőszobában. Ezért érdemes komplett szettekben gondolkodnia, ha vásárláson töri a fejét!