Blog

Otthoni praktikák, amelyekkel a márvány mindig ragyogni fog

2018.01.25 08:00

Amikor építkezésre vagy felújításra kerül a sor, a burkolat és a szaniter választásánál olyan alternatívát keresünk, ami időtálló és könnyen tisztántartható. A márvány nemcsak ennek a két kritériumnak tesz eleget, hanem sokat dob a lakás stílusán is. De hogyan érhetjük el, hogy mindig csillogjon?

marvany

Az egyszerű alternatívák a legjobbak

Mindegy, hogy a luxus kategóriába tartozó anyaggal az egész padlót, a konyhapult egy részét burkoljuk vagy a mosdókagylót választjuk ilyen kivitelben, a fényes megjelenést meg akarjuk őrizni.

Mivel a használata során nem kell fugázni, egyszerű dolgunk van, amikor az ápolásra kerül a sor: elég, ha enyhén vizes ronggyal rendszeresen áttöröljük.

Attól, hogy a márvány magas minőséget képvisel, a felületén megtapadhatnak a zsíros, olajos foltok, amelyekre a legjobb megoldást a benzin vagy az aceton jelenti.  A háztartásokban elterjedt, egyszerűbb szennyeződések eltávolítására elterjedt házi praktikákat, vagyis a citromlevet, illetve az ecetet viszont jobb elkerülni. A márvány ugyanis ezekre az anyagokra a savtartalmuk miatt érzékeny, vagyis nem maradhatnak sokáig a felületen.

A különböző szennyeződések, foltok eltávolításához jobb, ha egyszerű alternatívákat keresünk. Ilyen a szódabikarbóna és a víz keveréke, amit elég langyos vízzel lemosnunk, majd szárazra törölnünk.

Választhatjuk a kenőszappant is, ennek bedörzsölése, majd a felület nedves ruhával való áttörlése után makulátlan felszínt kapunk.

marvany

Ne feledkezz meg a pasztázásról

A takarítás során mindenképpen kerüljük a súrolószer használatát, mert ezzel csúnyán megkarcolhatjuk a felületet. Az odafigyelés ellenére előfordulhat, hogy bemattul a felszín, ezt azonban orvosolhatjuk azzal, ha időnként áttöröljük viaszos posztóval.

Az olyan rendszeresen igénybe vett felületeket, mint a konyhapult vagy a padló, érdemes évente egyszer felpasztázni. Ezek felújításához, vagyis csiszolásához komoly szakértelemre van szükség, mert csak olyan anyagok, illetve gépek jöhetnek számításba, amelyek nem tesznek kárt a kőzet felszínében és szerkezetében.

A tökéletes eredményhez kulcsfontosságú az egyes részek sorrendjének betartása.

A konyhánk berendezésénél a munkalap vagy mosdókagyló formájában is letehetjük a voksunkat a márvány mellett. Ezek a helyiség különösen szép, díszes elemei lesznek, ezen kívül praktikusak is: jól bírják a hőt, és ellenállnak a karcolódásnak.

A tervezés során egy dolgot vegyünk figyelembe, méghozzá a súlyát –négyzetméterenként 15 kilogrammal számolhatunk.

konyhai munkalap

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu