Ne mondd el senkinek: titkok a zuhanyfalakról

Ha úgy érzed, hogy zsúfolt a fürdőszobád? Ha minden zuhanyzás után a felmosóért rohangálsz? Ha nagyobb térhatást szeretnél elérni? Ha vágysz a modern letisztult megjelenésre? Ha legalább az egyik kérdésre igennel felelnél érdemes elgondolkodni azon, hogy beruházz egy zuhanyfalra. Elmondom neked miért és hogyan vásárolj okosan.

A zuhanyfal olyan megoldás, amely nem csak a térérzetet növeli, de a fürdőszobád stílusában is mérföldkőnek számít. Ebben a cikkben megosztok veled néhány karbantartási tippet, vásárlási útmutatót, dizájn trendet és méretválasztási ötletet, hogy megkönnyítsük a döntésedet.

Ne mondd el senkinek: titkok a zuhanyfalakról

 

 1. Ne légy lusta, ha takarításról van szó.

Ahhoz, hogy zuhanyfalad mindig tiszta és csillogó legyen, érdemes a következő karbantartási tippeket megfogadni:  

 • Rendszeres tisztítás: A vízkő és szappanmaradványok lerakódása az üveg felületén idővel zavaró lehet. Rendszeresen tisztítsd meg a zuhanyfalakat enyhe, nem-savas tisztítószerekkel. Kerüld az erős vegyszereket, mivel azok károsíthatják az üveg felületét.
 • Puha rongy vagy szivacs használata: Tisztításhoz használj puha mikroszálas rongyot vagy szivacsot. Kerüld a durva súrolószereket vagy keféket, mivel ezek megkarcolhatják az üveg felületét.
 • Ecetes víz keverék: Ha vízkő foltokat észlelsz, használj egy ecetes víz keveréket a tisztításhoz. Keverj össze fehér ecetet vízzel, és ezzel töröld át a vízkőlerakódásokat. Utána alaposan öblítsd le tiszta vízzel.
 • Tömítések ellenőrzése: Rendszeresen ellenőrizd a zuhanyfal zsanérszerkezetét és tömítéseit. Szükség esetén cseréld ki a sérült vagy kopott tömítéseket, hogy megelőzd a vízszivárgást.
 • Vízkövesedés megelőzése: A vízkő megelőzéséhez alkalmazz olyan vízlágyítót vagy vízkőtelenítőt, amely a zuhanyfej és a falak felületét is védi a vízkövesedéstől.
 1.     Hogyan vásárolj okosan.  

A megfelelő walk in zuhanyfal kiválasztása nem is olyan egyszerű. Itt van néhány tipp, amelyek segítenek a döntésben:

 • Méretek és elhelyezés: Először is, határozd meg a rendelkezésre álló helyet és az elhelyezést. Mérd le a teret, hogy pontosan megtudd, milyen méretű zuhanyfalra van szükséged.
 • Anyagok és minőség: Válaszd ki a zuhanyfal anyagát. Az edzett üveg a legnépszerűbb választás, mivel ellenálló és könnyen tisztítható. Ellenőrizd a minőséget és a biztonsági szabványoknak való megfelelést.
 • Dizájn és stílus: Válaszd ki a fürdőszoba stílusához illő zuhanyfal dizájnt. Legyen szó átlátszó üvegről, mintás vagy matt üvegről, a megfelelő dizájn hozzájárul a fürdőszoba esztétikai értékéhez.
 1. Mitől leszel trendi?

Az aktuális dizájn trendek folyamatosan változnak, és a walk in zuhanyfalak sem maradnak le.

 • Minimalista elegancia: Az egyszerű és letisztult vonalak a mai modern fürdőszobai dizájn egyik kulcsa. Válassza a minimál stílust a letisztult walk-in zuhanyfalakhoz.
 • Minták és textúrák: A mintás és texturált üveg zuhanyfalak egyre népszerűbbek. Ezek hozzáadhatnak érdekes vizuális elemeket a fürdőszobához.
 • Fekete és arany: A fekete és arany színek eleganciát és luxust sugároznak. Ezek a színek jól harmonizálnak a modernebb vagy éppen a klasszikusabb fürdőszoba stílusokkal.
 1. Mennyi az annyi?

A méret választás során először is mérj pontosan, hogy ne érjen meglepetés, amikor a zuhanyfalat beépítik. A leggyakoribb méretek között találhatók az 50-100 cm széles és 180-220 cm magas zuhanyfalak. Ha nagyobb tér áll rendelkezésre, akár 120 cm szélességű és 240 cm magas zuhanyfalakat is választhatsz.

 • Szélesség: A legtöbb walk-in zuhanyfal 70 cm és 120 cm közötti szélességben érhető el.
 • Magasság: Az üvegpanel magassága általában 180 cm és 210 cm között változik.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek neked eligazodni a walk in zuhanyfalak világában. Ne feledd, hogy a funkcionalitás és a dizájn együtt is megvalósítható! Válaszd ki a stílusodnak és a fürdőszobád méretének leginkább megfelelő zuhanyfalat itt a Homelux.hu oldalán, és csempéssz egy kis eleganciát és kényelmet a mindennapjaidba.

Blog

Ajánlott termékek