Miért kell neked franciaágy 180x200 centiméteres méretben? Ezért!

Ebben a cikkben eláruljuk, miért jó egy franciaágy 180x200-as méretben. Amikor megtervezzük a lakásunkat, minden helyiséget különböző szempontok szerint rendezünk be. Nem csak a bútorok funkcióját vesszük figyelembe. Szem előtt tartjuk az esztétikumot és a kényelmünket is. Ez különösen így van, ha a hálószobánk kialakítására vagy átalakítására kerül sor.

Miért kell neked franciaágy 180x200 centiméteres méretben? Ezért!

Ebben a helyiségben ugyanis kiemelten fontos, hogy jól érezzük magunkat. Komfortérzetünk több tényezőtől is függ. Az azonban biztos, hogy ha vásárolunk egy franciaágyat 180x200 centiméteres paraméterekkel, akkor kényelmesen elférünk majd. Emellett természtesen egyéb körülményeket is figyelembe kell vennünk.

A hálószoba elrendezésének fontossága

A hálószobánk berendezését úgy kell kialakítanunk, hogy biztosítva legyen a megfelelő mennyiségű és minőségű pihentető alvás. A falak színei nagyban befolyásolják egy helyiség hangulatát, és ez a hálóval is így van. Igyekezzünk nyugalmat árasztó árnyalatokat választani.

A bútorok elrendezése is hozzájárul a szobánk külleméhez. Ha túlzsúfolt a hálónk, nehezen jutunk el az ágyunkhoz, ami bosszúságot okozhat. Viszont ha nincs elég szekrényünk, a holmijaink rendezetlenek, az sem szolgálja a nyugodt pihenést. A legjobb, ha éppen annyi funkcionális tárolónk van, amennyire szükségünk van. A dekorációs elemeket is válogassuk meg úgy, hogy azok ne legyenek túl élénkek, túl harsányak. Legyen a hálószoba a béke szigete.

 

Az éjszakád meghatározza a nappalodat is

Nem véletlenül szükséges ennyi kritériumnak megfelelnie a hálónknak. Ha nem tudjuk magunkat kipihenni, akkor az bizony az egész napunkra rányomja a bélyegét. Sokkal könnyebben ellazul az idegrendszerünk, ha világos árnyalatok, visszafogott tárgyak vesznek körül minket.

Érdemes a hálószobából száműzni a televíziót, és a telefonokat is hagyjuk éjszakára a szobán kívül. A képernyőből áradó fény, a mozgalmas, esetenként hangos jelenetek akadályozzák az agyunk pihenését. Márpedig erre nem csak azért van szükség, hogy másnap teljesíteni tudjunk a munkahelyünkön. Az egészségünket is nagyban meghatározza a minőségi alvás.

Franciaágy 180x200 centiméteres méretben? Igen!

Ahhoz, hogy kipihentek legyünk, nem elég pasztellszínűre festeni a falakat és megszabadulni a felesleges berendezési tárgyaktól. Az alvásunkat jelentős mértékben meghatározza, hogy milyen ágyban hajtjuk álomra a fejünket. 

Különbözőek vagyunk, az igényeink sem egyformák, ezért már puha, közepesen kemény és kemény matrac kategóriákból választhatunk. Amiben azonban a legtöbben egyetértünk, hogy szeretünk kényelmesen elnyúlni az ágyunkban. Egy megfelelő méretű franciaágyban sokkal jobban alszunk mi is és a párunk is. Sőt, akár a gyerekek is bekuckózhatnak hozzánk, hiszen egy ekkora ágyban nekik is jut hely. 

Erre ügyeljünk, ha ágyneműtartós modellt választunk

Amikor ágyat választunk, nem csak a méret és a megjelenés az, ami alapján döntünk. Vásárolhatunk ágyneműtartóval felszerelt vagy anélkül gyártott modellt is. A franciaágyak 180x200 centiméteres kategóriájában is lehetőségünk van a választásra. Mindkét fazonnak megvan az előnye és a hátránya.


A webáruházunkban kapható ágyneműtartó nélküli modellek alatt könnyebb a takarítás, azonban jelentős tárolókapacitástól esünk el. Az azonban fontos, hogy ha ágyneműtartóval felszerelt ágyat választunk, ügyeljünk a tárolórekeszek szellőzésére. Általában a gyártók ellátják az ágyneműtartók alsó lapját egy-egy levegőző nyílással. Ez segít megelőzni a penészedés kialakulását, és frissebbek maradnak az itt tárolt textilek.

Blog

Ajánlott termékek