Merülő- és fürdődézsák – itt kaphat hideget-meleget! 2. rész

A japán kultúra: mélység és a finomság. Na meg az onsen, a természetes hőforrások vizében való fürdőzés! A források környezetében legtöbbször csak minimális átalakításokat végeznek, kizárólag fát és követ használnak fel az építés során. Így a nagyközönség számára is látogatható, ám megőrzi a természet adta nagyszerűségét.

A Távol-keleti hagyományok szerves része az onsenekben való megmártózás, ami szigorú szabályokhoz kötött kikapcsolódás. Eltérni ez előírásoktól egyenesen tiszteletlenség, tehát jobb, ha tisztában vagyunk néhány ponttal:

 

Meztelenül, tisztálkodás után léphetünk csak a forrás vizébe, ahol úszni, lubickolni nem szabad, csak csendesen élvezni a forró víz kellemes hatásait. A fából készült fűthető dézsák ezt az életérzést hivatottak képviselni.

 

Hogyan, hol használjuk a fűthető dézsákat?

 

Nyugalom, pihenés, kikapcsolódás a természetben. A fűthető dézsákat a szabadban érdemes elhelyezni, ahol a fűtéskor keletkező füst távozni tud és a gőz lustán gomolyog a 35-45 C fokos víz felszínén télen, amikor kívül repkednek a mínuszok.

 

Mindamellett, hogy ezek a fürdőalkalmatosságok fűthetőek, természetesen hideg vízzel feltöltve is használhatóak, nyári melegben kellemes felfrissülést biztosítanak az egész családnak.

 

Igen, az egész család belefér! Mivel egy onsen fontos helyszíne a társadalmi kapcsolatok ápolásának, így a fürdődézsa is úgy lett tervezve, hogy ennek a paraméternek is megfeleljen. 4, vagy akár 12 személyt befogadó méretben is választhatjuk attól függően, hogy mekkora a család, a baráti kör, illetve mit bír el a pénztárcánk. A dézsa belsejében padok vannak, melyeken kényelmesen ülve lazíthat, megszabadulhat a stressztől. Legyen ez egy jó beszélgetés helyszíne!

 

Egy fából készült, gyönyörűen megmunkált dézsa a kert dísze lehet. A jó minőségű anyagoknak köszönhetően nem szivárog, színét megtartja, évekig számíthatunk rá. Fontos, hogy a kertben egy sík, sima terepet válasszunk az elhelyezésére, hiszen így nem billenhet meg, a víz nyomása pedig egyenletesen eloszlik. Kiegészítők egész sora választható a fürdődézsához, melyek a fürdőzés élményét teljesebbé teszik.

 

Tehát fűthető dézsára fel! Hideg limonádé a kézbe, csobbanjon Ön is a fürdődézsa hűs vizébe! Télen pedig élvezze a forró víz ölelését a hóval borított kertben.