Kerti bútor ötletek

Modern vagy épp "shabby chic" stílus, fémből, rattanból, nádból, a kerti bútor legyen testhezálló. Tükrözze otthonunkat, stílusunkat, és biztosítsa a megfelelő kényelmet. Egy igazán stílusos kert, ahol a kerti bútorok tökéletes harmóniája és a növények friss zöldje csábító összhatást teremt.

Kerti bútor ötletek

Mindannyian ilyen udvaron szeretnénk tölteni a nyári estéket. Egy délutáni limonádé, vagy egy grill party, vasárnapi láblógatós kártyacsata, kellemes nyári ebéd, családi ünnep, vagy csak egy izgalmas könyv olvasása. A kert bármelyikhez tökéletes helyszín, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő bútorokat. Milyen kerti bútor szettet válasszunk az udvarunkba? Milyen kiegészítőkkel tehetjük hangulatosabbá kertünket?

A rattan kerti bútorok

 

rattan kerti bútor

 

A kertbe választhatunk étkezőszettet, de akár ülőgarnitúrát is. Miért ne rendezzünk be egy nappalit az udvaron? Hiszen nincs is jobb a fák által nyújtott hűs árnyékban, pihe-puha párnákban elmerülve folytatott nagy beszélgetéseknél! A természetes anyagok és színek kedvelői előszeretettel választják a világos színű rattan kerti bútorokat, a csábítóan kényelmes, terebélyes ülőgarnitúrákat. Néhány jól megválasztott textil kiegészítővel otthonos hangulatúvá változtathatjuk a teraszt, kertet. Például a képen látható ülő garnitúra esetében remek választás a hívogató, de nem harsány sárga árnyalat, amely az ülőpárna és a háttámlájának színe, és az azt kompenzáló halvány kék és fehér színekben játszó díszpárnák! Remek ötlet az otthonos hangulat megteremtéséhez a színek és anyagok ügyes keverése. Hiszen a rattan kerti kanapé nagy előnye természetes megjelenése és egyszerűsége. Ennek köszönhető, hogy lehetőségünk van a kiegészítők segítségével tökéletesen testre szabni a kerti bútort. Válasszunk hozzá például minél több és hangulatosabb díszpárnát. Ha vidéki stílusú, bájos kertet szeretnénk, akkor nyers, természetes színeket és néhány élénkebb árnyalatot válasszunk. Néhány színes kerti égősort, lampiont használhatunk hangulatos kiegészítőként. Így teremthetünk a rattan kerti bútorral vidám és hívogató teraszt vagy kertet.

 

 

 

rattan kerti bútor

 

A rattan kerti bútor modern stílusú környezetben is megállhatja a helyét. Ha otthonunkat az egyszerű és minimalista modern stílus jegyében rendeztük be, akkor a legjobb döntés, ha a terasz, vagy a kert bútorai is hasonló stílust képviselnek. A rattan kerti bútor szögletes és robosztus formája a modern stílus jegyeivel is kiválóan összeegyeztethető. Miközben természetes anyaga lehetőséget nyújt arra, hogy más lakberendezési stílussal is harmóniába hozhassuk, hogy kertünket, udvarunkat testre szabhassuk.

 

 

 

A modern stílusú terasz kialakításakor úgy használhatjuk fel a rattan kerti kanapénkat, hogy annak kiegészítőivel igazodunk a stílus legfőbb jegyeihez. A képen nagyon okos megoldást láthatunk egy olyan helyzetre, amikor a kényelemről és a természetességről ugyan nem szeretnénk lemondani, mégis a minimalizmus jegyeit magán viselő modern stílussal kacérkodunk. A szögletes kivitelezésű párnák és a szürke szín szigorúsága ugyanis elhozza a modern lakberendezés jellegzetességeit a kerti nappaliba. Elegáns és visszafogott megjelenést biztosít. Azonban a rattan anyaga, a bútor hívogató megjelenése és a csendes, békés idillt teremtő kert együttes hatása tökéletesen emeli ki a modern forma és a visszafogott színvilág egyszerű eleganciáját. Ha mi is épp erre törekszünk teraszunk berendezésekor, akkor a minta nélküli ülőpárnákat és hátpárnákat válasszunk, ugyanis nincs szükségünk díszpárnákra. Helyettük egyszerű, de jó minőségű legyen minden kiegészítő. A modern stílus a letisztult megjelenésű, de prémium textilek és kiegészítők stílusa. Ennek jegyében kell megkomponálnunk a kerti kanapé környezetét is.

 


 

A fa kerti bútorok

 

 

 

Fa kerti bútor

 

A fa kerti bútor lehet modern formavilágú, például fémmel ötvözött darabot is választhatunk. De egy vidéki stílusú, vagy éppen vintage kertbe választhatunk rusztikus bútort, amely bájosan egyedi és otthonos hangulattal ruházza fel kertünket. A kerti bútor lehet egy régi, lecsiszolt vagy átfestett pad vagy lóca is, amely például egy lugas alatt romantikus vidéki hangulatot áraszt, főleg, ha megfelelő kiegészítőkkel díszítjük. De akár egy szép kerti pad is jól mutathat kertünkben. A szép, faragott, csiszolt fa székek és asztalok stílusossá tehetik az udvart vagy a teraszt. Akár egy szép, használt bútorszettet is felújíthatunk, lecsiszolhatjuk, lefesthetjük a kerti székeket. A képen látható hintaszékek nagyon jól mutatják, hogy a rusztikus hangulat mennyire bájossá tehet egy kertet. A nyersfa kerti bútorhoz szép díszpárnákat is választhatunk, ellensúlyozva a bútor puritán megjelenését. A bútorfelújítás során színesre is festhetjük a fa kerti karosszéket, bár a legtöbb esetben a fa eredeti színe lehet a legszebb választás, főleg, ha a természetes megjelenés a célunk.

 

 

 

Fa kerti bútor asztallal és székekkel

 

A fa kerti bútor akkor is jó választás lehet, ha egy kissé modern megjelenést, és némi játékosságot szeretnénk hozni kertünkbe. A nagy, széles kerti asztal és a hozzá tartozó kompakt, de kényelmes kis fa székek nagyszerű lehetőséget biztosíthatnak egy nagy társaság kerti étkezésekhez, jóízű beszélgetéseihez. Akár nagy társaságnak kis helyen, vagy kisebb társaságnak tervezzük kialakítani a kert vagy a terasz elrendezését, az összecsukható székek és a lehetőség szerint minél nagyobb kerti asztal nagyszerű lehetőség. Napjainkban ugyanis a könnyen mozdítható bútorok, többfunkciósan alakítható, könnyen és gyorsan módosítható terek idejét éljük. Mert ahogy nem mindenkinek van nagy lakása, nappalija, úgy a kerttel is hasonló a helyzet. Van, akinek kisebb terasz adatik, vagy egy falatnyi zöld, mégis szeretne egy kellemes szabadtéri zugot teremteni, melyet alkalmanként vendégekkel, sok baráttal töltene meg. Ehhez egy nagyobb, vagy bővíthető asztalt és sok, kisebb, lehetőleg karfa nélküli összecsukható széket érdemes választani. Használjuk ki a teret!

 

 

 

A hosszú, szinte földig érő asztalterítők egyaránt kihatnak az otthonos hangulatra és a térérzetre is! Ezért aztán egy fa kerti étkezőszett esetében is válasszunk hangulatos kiegészítőket.

 

 

 

kerti fa étkező szett

 

A kerti bútor, kerti étkezőszett azonban nem mindig igényel kompromisszumokat! Ha elég hellyel rendelkezünk, és az ívesebb formák és a kompakt bútorok helyett kompromisszummentesen törekszünk a kényelemre, akkor a széles, karfás kerti székek lehetnek a számunkra ideális részei az étkezőszettünknek. Az alacsonyabb háttámlával tervezett széles fa székek célja a kényelem biztosítása mellett megjelenés és kissé elvenni a monumentalizmus élményét, hiszen, ha ezeknek a székeknek a magassága is adott lenne, akkor megjelenésük robusztussága kevésbé támogatná a kényelmes, otthonos hangulatot. A képen látható étkezőszett nyers és természetes megjelenését kellemes textilekkel ellensúlyozhatjuk. A kerti asztal stílusa mindenképpen illeszkedjen a székekhez.

 

 

 

modern megjelenésű fa kerti bútor garnitúra

 

Ki mondta, hogy a fa kerti bútor csak rusztikus vagy country stílusú lehet? A modern megjelenésű fa kerti asztalnak, széknek, vagy épp kerti padnak, esetleg napozóágynak, fotelnek is van létjogosultsága. A természetessége sem stílusban, sem üzenetben nem összeegyeztethetetlen a modern stílussal. Például festett fát is vásárolhatunk, ahogy a képen látható fekete bútorszett is bizonyítja. A hozzá választott fehér kiegészítők nagyszerűen erősítik a modern hatást, mégis lágyítják az összhatást. A modern kerti bútor szettek sokszor kombinálhatóak, ahogy a képen látható kanapé és lounge fotel szett is bizonyítja. Ez a kényelmet és a testreszabhatóságot biztosítja. Egy modern otthon teraszára kompromisszummentesen választhatunk egy ilyen ötletes, de elegáns, mégis formatervezésében egyszerre lendületes és modern szettet.

 

 

 

fa kerti bútor garnitúra

 

A modern stílusú fa kerti bútorok azonban ebben az izgalmas, a stílus alapvető jegyeihez illeszkedő szürke színben, és ebben a robusztus formatervezésben is megnyilvánulhatnak. Különleges, természetes hatású, kezelése és színe miatt mégis meglepően és izgalmasan modern stílusú magasfényű lakkozott kerti asztalt és kültéri kanapét is vásárolhatunk. Ebben az esetben is érdemes fehér párnákat, de legalábbis nem élénk és nem mintás, egyszerű, de komfortos és elegáns kiegészítőket választanunk.

Blog

Ajánlott termékek