Blog

Fürdőszobai baleset - előzzük meg!

2017.12.19 08:00

Szüleink vagy nagyszüleink felett előbb-utóbb bizony eljár az idő, amire egyre több jel utal. A lassabb tempó, az egyre kevésbé tökéletes hallás vagy látás mellett sajnos a mindennapos tevékenységek is fokozott sérülésveszélyt hordozhatnak.

furdoszobai baleset

Mindenki felett eljár az idő

A közeli felmenőinkről elsősorban az a kép él bennünk, ahogyan gyermekként energiával telve visznek kirándulni vagy a konyhában sürögve sütik a kedvenc palacsintánkat. Ahogyan felnövünk, meglepődve konstatáljuk, hogy egyre nehezebben szállnak fel a biciklijükre és veszik egyre óvatosabban az előttük álló lépcsőfokokat. A hétköznapi tevékenységek az izom-, és ízületi problémák miatt olykor kihívást jelenthetnek számukra, itt sajnos az olyan egyszerű dolgokra is kiemelt figyelmet kell helyezni, mint a tisztálkodás.

A kádba való be-, majd kilépés során nagyobb eséllyel csúsznak meg a nehezebben mozgó végtagok és az egyensúly könnyebb elvesztése miatt, ami a zuhanyzás során is előfordulhat, és kész is a fürdőszobai baleset.

A kockázat kis beruházással is csökkenthető

A fürdőszobában felmerülő veszélyforrásokat szerencsére csökkenthetjük egy kis odafigyeléssel. A kapaszkodók felszerelése például nem kidobott pénzt vagy egy újabb felesleges lyukat jelent a falban, hanem igazi segítséget és biztonsági faktort. A választás során egyáltalán nem mindegy, mi mellett tesszük le végül a voksunkat, a döntést nem csak az határozza meg, hogy kád vagy zuhany mellé szeretnénk felszerelni a kiegészítőt.

Figyeljünk oda, milyen anyagból készült, mindenképpen olyat részesítsünk előnyben, ami csúszásmentes, ezen kívül fontos az egyes darabokra vonatkozó teherbírási tulajdonság, valamint a hosszúság is.

A tusoláshoz az egyenes termékek ideálisak, a fürdőkád mellé viszont érdemes a hajlított kialakítás mellett döntenünk. Gondoljunk csak bele, mennyivel megkönnyíti a kádból való kiszállást, ha a kapaszkodó gyakorlatilag végigkíséri a felállás folyamatát. Abban az esetben, ha igazán meg akarjuk könnyíteni a be-, illetve kilépést, akkor válasszunk olyan kádfalra szerelhető kapaszkodót, ami többféle mérethez igazítható.

idos par

A kapaszkodókon túl

A kapaszkodók vásárlása költséghatékony, emellett azonban akadnak más alternatívák is, melyekkel biztonságossá tehetjük a tisztálkodást. A kád a kor előrehaladtával nem a legjobb megoldás, sőt egyes zuhanytálcák sem biztosítanak 100%-os védelmet az esetleges  balesetek ellen.

Érdemes ennek érdekében okosan megtervezni a zuhanyzót, vagyis elhagyni a tálcákat és csúszásmentes burkolatot kialakítani, ami lefolyó irányába lejt. Ehhez minél magasabb minőségű kabint válasszunk, ami a falsíkra szerelhető.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu