Kerékpár lámpa

A kerékpár használata egyre elterjedtebbé válik a környezettudatos életmód és az energiaárak emelkedése miatt. A biciklivel történő biztonságos közlekedéshez a megfelelő világítás szorosan hozzátartozik. Ebben a kategóriában kerékpárlámpa kínálatunkat találod.


 


A látni és látszani elv alapján mindenképpen fontos, hogy erős fényű, jól beállított lámpával közlekedj a közúton. Saját és mások biztonságát is szolgálod ezzel. A mai kerékpárok már olyan sebességgel képesek haladni, melyhez a tökéletes világítás elengedhetetlen, a bukkanók, úthibák és a többi közlekedő észlelése miatt.

tovább bezár
Nincs ilyen termék.

Hogyan válasszunk kerékpárlámpát?

 

A kerékpárlámpa választásakor több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az egyik a tartósság, mely a lámpa áramforrására és a benne található égőre is vonatkozik. A másik pedig a mozgathatóság, hiszen a jól beállított dőlésszög miatt leszel képes jól tájékozódni és látszani.

 

A kerékpárlámpán kívül egyéb világítással kapcsolatos eszközökre is szükséged lehet. A lap tetejére görgetve válaszd a “Világítás” menüpontot. Ezen belül többek között elemlámpák, fejlámpák, reflektorok is találhatóak, melyek tovább fokozhatják a biztonságérzeted a kerékpár használata során.

 

A kerékpárlámpa működéséhez szükséges erőforrás lehet elemről megoldott, illetve akkumulátoros. Az akkus változat praktikus azok számára, akik napi szinten használják a biciklit, USB töltőkábellel bármikor utántölthető az energiaforrás.

 

Elsődleges a biztonság

 

Sok kerékpáros nincs azzal tisztában, hogy a bicikli használata közben a KRESZ szabályok szerint kell közlekedni. A jogszabály szerint a kerékpárt több láthatósági eszközzel is fel kell szerelni indulás előtt. A világításra vonatkozó, pontosan megfogalmazott szabályok alapján első lámpa, hátsó lámpa, valamint fényvisszaverő prizmák elhelyezése is szükséges a biciklin.

 

Természetesen nemcsak a KRESZ előírásai miatt kell, hogy ezek a fényforrások a kerékpáron legyenek, hanem a biztonságos közlekedés, saját életünk védelme érdekében is. Hamar megtörténhet egy hétvégi túra idején, hogy már szürkületben érkezünk célunkhoz. Ilyenkor fontos a jó láthatóság és a látás is, hiszen a hazai utak többsége nem túl jó állapotú. Akár egy a világítás hiánya miatt alig észrevehető, kisebb bukkanó véget vethet az önfeledt kirándulásnak. A LED fényforrású kerékpárlámpák nagy fényerejük miatt elterjedtek és kedveltek a kerékpárosok körében.