Apróság, mégis sok múlik a zuhanykabin görgőn

A kényelem a zuhanyzó használata során is elsődleges szempont. Olyan apróságok, mint például a zuhanykabin görgő, teszik igazán komfortossá a mindennapi tisztálkodást. A zuhanykabinok ajtajának csendes, gördülékeny elhúzásáért felelős szerkezet hiánya azonnal érezhetővé válik.

 

 

Apróság, mégis sok múlik a zuhanykabin görgőn

Egy új zuhanyfülke kiválasztásakor fontos szempont a méret meghatározása és az ajtó nyílásának módja. Ha kevés hellyel rendelkezünk, akkor választhatunk egymásra csúszó üveglapos változatot, melyben fontos szerepet kapnak a zuhanykabin görgői. Ezeken a kis alkatrészeken múlik, hogy könnyedén tudjuk-e mozgatni a zuhanykabin ajtaját. 

Áruházunk kínálatában különböző méretű, formájú zuhanykabin közül válogathatnak vásárlóink. Ezek a fürdőszobai berendezések már összeszerelt állapotban kaphatóak, így a zuhanykabin görgők az ajtókban fixen megtalálhatóak. 

Zuhanykabin görgő típusok

Az ajtó mozgásának mindig flottul kell mennie, hiszen a hibás görgők sok kellemetlenséget okozhatnak. Az ajtók nem megfelelően fognak záródni, kiakad a görgő a sínből, ezáltal nem lesz megfelelő a szigetelés, kifolyik a víz, ha a zuhanyrózsa az ajtóra irányul.

A görgőtípusok között megkülönböztethetünk szimpla és dupla görgőket. Mindkét változat esetében válogathatunk az ezüst, arany vagy fekete színű bevonattal készült modellek közül, így a zuhanykabin fémelemeivel és a fürdőszoba egyéb berendezéseivel harmonizáló eszközt használhatunk. 

A görgők kiválasztásakor vegyük figyelembe a zuhanyajtó üvegének vastagságát, a hengerrögzítő lyuk átmérőjét és a szerelőfurat közepétől az üveg széléig terjedő távolságot, hiszen ezen adatok biztosítják, hogy a megfelelő méretű görgőt biztonságosan tudjuk beszerelni a meglévő zuhanykabinban. 

 

Miért legyen dupla görgő?

A fürdőszoba méretéhez igazodva kell megtalálnunk a legoptimálisabb méretű zuhanykabint, mely akkora helyet foglal, ami még komfortos és a többi berendezést elhelyezve megfelelő kényelmet biztosít. Egy kisebb méretű fürdőszobába javasoljuk az egymásra csúszó üvegajtókkal készült zuhanykabin választását, miután így az ajtók a nyitás és zárás során minimális helyet vesznek el a térből.

Egymásra csúszó üvegajtóval felszerelt fülkék esetében célszerű dupla görgőkkel felszerelni az ajtókat, ezáltal a sínben nem akad majd meg a görgő, simán fog siklani a keretben az ajtó. Ha igazán tökéletes ajtónyitást szeretnénk elérni, válasszuk az alul-felül elhelyezett dupla görgőket. Ha az egyik görgő kicsúszik a sínből, a másikon még biztonságosan tudjuk az ajtót ki- vagy betolni. 

 

Mikor lehet szükségem zuhanykabin görgőre?

Alapvetően a fürdőszoba kialakításakor a zuhanykabint összeszerelt állapotban vásárolják meg a legtöbben. Ekkor nem kell foglalkozni az egyes alkatrészek méretezésével, hiszen biztosan minden passzolni fog a beszereléskor. Azonban egyes vásárlók saját igényeikre szabottan keresik a legjobb megoldást, és maguk választják ki a zuhanykabin minden egyes elemét. Áruházunk számtalan alkatrészt és tartozékot kínál ahhoz, hogy bárki összeállíthassa a kívánt zuhanykabint.

Más esetben a már meglévő zuhanykabin meghibásodása okán válik szükségessé a zuhanykabin görgő cseréje. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a legpontosabban válasszuk meg a görgők méretét, mert a sín szélessége, az ajtó üvegének vastagsága az alap, melyen változtatni nem tudunk, ehhez kell a kiegészítőt beszereznünk.

Keresd bizalommal kollégáinkat elérhetőségeinken, amennyiben még további kérdéseid merülnének fel a zuhanykabin görgők választásával kapcsolatban.

Blog

Ajánlott termékek