Dekor fóliás beltéri ajtó

Ha ajtónyílásunk a magyar szabványoknak megfelelő, színekben nincsenek különleges igényeink, valamint a legjobb ár-érték arányú ajtót keressük, akkor számunkra a legjobb választás a dekorfóliás beltéri ajtó lehet. 


Ezek az ajtók a gyártási technológiából adódóan könnyűek, gyorsan beszerelhetőek, nem kell várni, hogy egyedi igényeknek megfelelően legyártsák számunkra. A dekorfóliás beltéri ajtók nagy előnye még, hogy beszerelés után rögtön használatba vehetjük, nem kell festeni, felületkezelni, a hozzájuk megvásárolható tokkal, utólagos beépítéshez is tökéletes választás lehet, amennyiben megfelel a méret.

tovább bezár
Méret
Készletinformáció
További szűrők
22 db termék
 

Mi is az a dekorfóliás beltéri ajtó?

 

A beltéri ajtóknak sokféle típusa létezik. A dekorfóliás ajtók általában MDF alapanyagú ajtók, hasonlóan a modern bútorok többségéhez. Az MDF alapanyag egy mesterséges anyag, mely faörlemény és műgyanta keverékéből készül. Az így készült MDF egy tömör, erős anyag, mely nem veszi fel a párát, így akár nedves, párás helyeken is jól használható. Ebből az anyagból készül a beltéri ajtók váza, melyet valamilyen anyaggal ki kell tölteni. 

Ehhez a töltéshez általában erős kartonpapírból készült rácsot használnak, melyet méhsejtszerűen helyeznek el a keretben. Ez a belső kitöltés lehet faforgács vagy valamilyen farostlemez is, ez gyártótól függően változik. Az így kapott ajtólapra egy falemezt szerelnek, erre fog kerülni a dekorfólia.

 

Miért érdemes dekorfóliás ajtót választani?

 

Az így készült ajtólapok könnyűek, mégis erősek. A hétköznapi igénybevételnek tökéletesen megfelelnek. Jól ellenállnak a kisebb fizikai behatásoknak, persze, de ne felejtsük el, hogy nem egy tömör faajtóról van szó!

Az így elkészült ajtólapot végül burkolják valamilyen anyaggal. Általában egy úgynevezett laminátummal. Ilyen laminátum esetünkben a dekorfólia, ami tulajdonképpen a celluloid alapú fólia, mely védelmi és esztétikai funkciókat lát el. 

Általában faerezetet imitálnak vele, így első pillantásra a dekorfóliás ajtók, faajtóknak tűnnek. 

Összefoglalva: dekorfóliás ajtót választva, minimális kompromisszummal jutunk, a legjobb ár-érték arányban, egy esztétikus, modern és tartós beltéri ajtóhoz. Könnyen beilleszthető a legkülönbözőbb enteriőrökbe. Ebben segítségünkre van, hogy többféle színből, fahatásból és kilincsből is választhatunk. 

 

Nézz körül beltéri ajtó kínálatunkban, ahol nem csak dekorfóliás és 3D dekorfóliás ajtókat találsz! Választhatod beltéri ajtódat CPL vagy iridium felülettel is.