Blog

Szappan, a habzó történelem

2018.09.20 08:00

Bár egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk a tisztálkodószerekről, a szappan mégis megér egy külön fejezetet. Napjainkban egyre többen igyekeznek természetes kozmetikumokat használni, így újra hódítanak a házi készítésű szappanok, a gyógynövényekkel, illóolajokkal kevert csodák. De honnan indult a szappanfőzés kultúrája? Itt a válasz!

Írásos leletek is bizonyítják, hogy már 4500 évvel ezelőtt a sumérok felfedezték: a növényi hamunak lúgosító hatása van. A vízzel és olajokkal kevert hamut eleinte sebek gyógyítására, később ruhák tisztítására használták.

A II. századtól a még folyékony állagú szappan már testápoló szerként is funkciónált, bár a gallok és germánok leginkább a hajuk szőkítésére és rögzítésére használták. Itáliába – a ma egyik legismertebb szappankészítő honba – is a fenti népek révén jutott el.

 

A kézzel fogható tisztaság

Világszerte más és más időben indult fejlődésnek a szappan-kultúra. Kr.u. 700 körül az arabok készítették el az első szilárd szappanokat, melyek olívaolaj alapúak voltak. Ezek a készítmények eljutottak Európába is, így az olaszországi, spanyol és a francia szappankészítők is ezt fejlesztették tovább. Alapanyagként Európában állati zsírt, lúgot és vizet használtak, de később, ahogy igény mutatkozott a különlegesebb tisztálkodószerekre, növényi kivonatokat és aprított gyógynövényeket kevertek a szappanhoz. Az így elkészített illatos szappant rendkívül magas áron kínálták, a pipereszappan luxuscikknek számított.

  A kézzel fogható tisztaság  

Kell a púder

A sötét középkorban aztán hanyatlásnak indult a szappan-üzlet. Mivel a rengeteg járvány és betegség terjedéséért a vizet tartották felelősnek az emberek, ezért nem tisztálkodtak rendszeresen. A gazdagabbak illatos olajokkal törölték át a testüket, a szegényebbek még azzal sem. A szappant kizárólag borotválkozáshoz használták. A járványok levonultával még nem, csak a XVIII. században lendült fel ismét a szappankészítés.

  Kell a púder  

Illatok és színek

A tömeges gyártás akkor indult meg, amikor modern divattá vált a tisztálkodás. Azóta pedig a nagy szappanfőző dinasztiák mellett megjelentek a kisebb manufaktúrák, divattá vált a természetes anyagokkal való tisztálkodás. A természetes szappan növényi olajokból készül, melyek hasonlítanak az emberi bőr faggyújához. Ezek tartalmazzák a bőr számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, telített és telítetlen illetve esszenciális zsírsavakat és nemcsak illatosak, hanem látványra is csodásak.

  Illatok és színek

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu