Konyha felújítás ötletek tavaszra

A felújítás olyasmi, amit mindannyian szeretünk halogatni. Ez érthető, hiszen rengeteg stresszel, fáradsággal és költekezéssel jár. De mindenki életében eljön az a pont, amikor nem lehet tovább halogatni a munkálatokat. Úgy érzed, a konyhád már nem várhat tovább a felújításra? Akkor ideje elővenni a festőhengert és a kalapácsot.

Konyha felújítás ötletek tavaszra

Konyha felújítás ötletek tavaszra

A munkát nem tudod megspórolni, de nem törvényszerű, hogy a felújítás vagyonokba kerüljön. Ha nem szeretnéd az egész fizetésedet arra költeni, hogy rendbe szedd a konyhádat, van rá megoldás. Az alábbiakban összegyűjtöttünk neked néhány remek tippet arra, hogy hogyan spórolhatsz a felújításon anélkül, hogy a lakás látná kárát.

 

BIZTOS VAGY BENNE, HOGY MINDENT SZERETNÉL MEGVÁLTOZTATNI?

Mindenki életében vannak olyan bátorok, amelyektől nem szívesen válna meg. Neked is akad? Nos, ami azt illeti, nem muszáj tőle megválnod. Persze, ha már nagyon rossz állapotban van, akkor egy kis frissítés nem árthat meg neki. Tehát a felújítás első lépése, hogy nézz körül a konyhában és döntsd el, mi az, amit mindenképpen szeretnél lecserélni.

Azt sem árt eldöntened, hogy milyen mértékű felújítást tervezel Az is lehet, hogy elegendő egy festés. Vagy csak unod a konyhádat? Gondolkoztál már a burkolat cseréjén? Választhatsz például néhány szép csempét, de akár a parketta is jól mutathat a falon. Ha már van csempéd, a megfelelő festékkel azt is új köntösbe bújtathatod.

Ami a színeket illeti. Azzal is sokat dobhatsz az enteriőrön, ha a színkombinációkat változtatod meg. Ebben az esetben sem kell minden bútort lecserélned, de új lendületet adhatsz a berendezésnek. Tegyük fel, hogy van egy kedves, bézs asztalod fehér székekkel. Cseréld le a székeket zöld darabokra és válassz egy hozzá illő függönyt! Így lesz a modernből természetes hangulat a helyiségben.

 Konyha felújítás ötletek tavaszra

 

 

TELJES CSERE HELYETT ÚJRAGONDOLT MEGOLDÁSOK

Ha már benne vagy a munkálatokban és bútorokat is cserélsz, akkor itt az ideje a konyha átrendezésének is. Így olyan kihasználatlan helyekre bukkanhatsz, amelyeket eddig még nem fedeztél fel. Tudtad például, hogy a sarokban remek étkező kuckót lehet kialakítani?

Eldöntötted, hogy néhány bútort megtartasz? Válassz ki közülük egyet és szervezd köré az egész arculatot! Például egy antik asztal remek centruma lehet egy klasszikus konyhának. Válassz hozzá letisztult színű falakat és természetes mintájú bútorokat. Már ennyivel is felfrissítheted az egész helyiség hangulatát.

Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem! A mondás úgy tartja, részletekben rejlik az ördög. A konyhapult felett remek helye lehet egy praktikus akasztónak, amire ráteheted a legfontosabb eszközeidet, mint a különböző merőkanalak vagy néhány kisebb szűrő. Ugyanígy a konyhapulton is helyet kaphatnak az egyszerű és dekoratív tárolók is a kések vagy a fakanalak számára.

Ha a fentiek közül néhány ötletet megvalósítasz, máris sokkal kevesebbet kell majd költened a felújításra. Azt persze nem fogod megúszni, hogy néhány új bútort vagy kelléket vásárolj a lakásba, de ha a költségkeret szűk, akkor minden megspórolt darab sokat számíthat.

Szeretnél máris belevágni a munkálatokba? Indulnál bevásárolni? Tekintsd meg webáruházunk változatos kínálatát! Válaszd ki a konyhád legújabb darabjait és vágj bele a munkába még a legnagyobb kánikula beköszönte előtt, amikor úgysem lenne kedved dolgozni.