Kézműves ajándékok a fürdőszobába

Jóllehet, karácsonyig még sokat kell aludnunk, az ajándékok beszerzését érdemes időben elkezdeni, pláne, ha idén egy kis kreativitást és egyéniséget is csempésznénk a jelentőségét vesztett dömpingáruk örvényébe. Bejegyzésünkben olyan házilag is elkészíthető ajándékokat mutatunk be, amelyek önmagukban, vagy egy nagyobb ajándék kísérőjeként is örömet okozhatnak az ajándékozott számára.

Karácsonyi potpourri az illatos fürdőszobáért

 

Kellemes illatokból sosem elég, és ez a fürdőszobára fokozottan igaz. A potpourri egy valóban hasznos, szépségével és aromájával egyszerre több érzéket simogató ajándék, melynek elkészítéséhez még csak különösebb kézügyességre sincs szükség. A potpourri egy csinos tartóban, pl. fatálban elhelyezve, még sokáig ránk emlékezteti majd a szeretett személyt a reggeli készülődés közben is.

 

Ráadásul a potpourri aromaterápiás jellegű, így jótékony hatással van az idegrendszerre, illetve elejét veszi a kórokozók szaporodásának is. De lássuk, mire is lesz hozzá szükségünk?

 

Lehetséges összetevők (válogasson belőlük ízlés szerint!):

 

 • Fahéjrúd, vaníliarúd, egész szegfűszeg, egész szegfűbors, fenyőtobozok, egész szerecsendió, mogyoró, egész dió, csillagánizs, szárított csipkebogyó,
 • Virágszirmok (pl. szárított rózsa, levendula, a nőszirom különösen jó választás, mert segít még tartósabbá tenni az illatokat!),
 • Szárított gyümölcsök: Citrom-, narancs- vagy mandarinhéj,
 • Őrölt összetevők: Fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, menta,
 • Illóolajok: Narancsolaj-, fahéj-, vanília- és fenyő illóolaj.

 

A karácsonyi potpourri elkészítése:

 

Az ízlés és intenzitás szerint vegyített összetevőket (az illóolajok esetében általában már néhány csepp is gondoskodik a kívánt hatásról!) tegyük egy jól zárható kerámiatálba vagy befőttesüvegbe, és néhány héten keresztül engedjük összeérni az illatokat. Az így nyert isteni aromacsokrot Szenteste egy szép kerámiadobozban, vagy csinos kis szütyőben is átadhatjuk, a hatás garantáltan nem marad el!

 

Kádkilépő alternatív megközelítésben

 

Stílusos, nedvszívó és mindenekelőtt egyedi kádkilépőt készíthetünk kidobásra szánt puha törölközőkből egy közeli barát, vagy családtag számára a következő módon:

 

 • Szerezzünk be egy csúszásgátló, hálós szőnyegalátétet.
 • Vágjuk fel a bolyhos törölközőket hosszabb csíkokra. A színeket bátran variálhatjuk, persze előny, ha ismerjük az ajándékozott ízlését.
 • Csomózzuk fel a textildarabokat a hálós alátétre. A szorosan megkötött, dupla csomók időt álló szőnyeget eredményeznek, amelyek a mosást is kiválóan bírni fogják.

 

Mozaik tükör

 

Egy ízlésesen díszített tükör minden fürdőszobában jól mutat. Amire némi türelmen és szépérzéken kívül szükségünk lesz a mozaikkal dekorált tükör elkészítéséhez:

 

 • Fürdőszobai tükör (kisebb méretű)
 • Műanyag, akril vagy tükrös felületű mozaikdarabok (hobbiboltban beszerezhető)
 • Mozaikragasztó üveghez

 

Jelöljük ki valamilyen lemosható filccel a tükrön a mozaikdísz helyét (ez lehet kör, vagy négyzet alakú tükör esetében sarkos típusú) és a ragasztó segítségével kezdjük el felragasztani a mozaikdarabkákat.

 

Ügyeljünk a tükör többi részének tisztaságára, illetve viseljünk gumikesztyűt a mozaiktükör elkészítése közben.

 

Tetszett bejegyzésünk a kézműves fürdőszobai ajándékokról? Ossza meg ismerőseivel is!