Két nyári kiegészítő, ami nélkül nem teljes a vakáció

A napsütéses napokat mindig szeretjük kihasználni, legyen szó pihenésről a kertben, napozásról a teraszon, vagy kikapcsolódásról a medenceparton. Ahhoz azonban, hogy valóban élvezhessük a nyári időjárást, fontos, hogy megfelelő napozóágyat válasszunk.

Két nyári kiegészítő, ami nélkül nem teljes a vakáció

De vajon milyen szempontokat kell figyelembe vennünk a döntés során?

Mindenekelőtt a kényelem:

Ha nem online rendelsz ülj vagy feküdj rá a kiválasztott darabra, és győződj meg róla, hogy a párnázat vagy a matrac megfelelően támasztja alátámasztja a testedet. Próbáld ki a különböző testhelyzeteket, hogy biztos lehess abban, hogy a nyugágy ergonomikus és kényelmes a számodra.

A tartósságot mindig tartsd szem előtt:

A napozóágy anyaga és tartóssága meghatározza a hosszú távú használatát. Olyan anyagokat keress, amelyek időjárásállóak és ellenállnak a környezeti hatásoknak. Például alumínium vagy rozsdamentes acél vázszerkezet, amely ellenáll a rozsdának és a korróziónak, vagy fa választása, amely megfelelően kezelve ellenáll a nedvességnek és az időjárás viszontagságainak. A textil rész legyen strapabíró, könnyen tisztítható és időjárásálló, hogy sokáig megőrizze szépségét.

Vajon állítható-e?:

Az állíthatóság fontos szempont, amely lehetővé teszi, hogy a nyugágyat vagy napozóágyat a saját igényeidhez és kényelmedhez igazítsd. Olyan darabokat keress, amelyek háttámlája vagy lábtámlája állítható, így könnyedén megtalálhatod a számodra legkényelmesebb testhelyzetet.

Mérj mielőtt vásárolsz:

Fontos figyelembe venni a nyugágy méretét és elhelyezését is. Gondold át, hogy mennyi hely áll rendelkezésedre a kertben, a teraszon vagy a medenceparton, és válassz olyan darabot, amely méretében és formájában illeszkedik az adott területhez. Ha korlátozott a hely, olyan napozóágyat vagy nyugágyat válassz, amely összecsukható vagy könnyen tárolható. Ez különösen hasznos lehet, ha télen szeretnéd tárolni.


Ne feledkezzünk meg emellett a megfelelő árnyékolásról sem, hiszen a nap veszélyes is lehet. Az örök dilemma napvitorla vagy napernyő? 

Napernyő:

Az egyik legfőbb előnyük a napernyőknek a mobilitásuk. Ha a teraszon, kertben vagy medenceparton szeretnél árnyékot teremteni, a napernyő könnyen mozgatható, így bárhová viheted magaddal. Emellett a napernyők különböző méretekben és színekben elérhetők, így könnyen illeszthetők a bele bármilyen környezetbe.

Azonban fontos megemlíteni, hogy a napernyők árnyékoló felülete korlátozottabb lehet, különösen a nagyobb területeken. A napernyő árnyéka nem fogja lefedni az egész területet, és a nap mozgása miatt idővel a napernyőt át kell igazítani, hogy megfelelő árnyékot biztosítson. Ezenkívül a napernyők nem mindig állnak ellen az erős szélnek vagy esős időjárásnak. 

Napvitorla: 

A napvitorlák nagy előnye az árnyékoló felület kiterjedtsége. Ezek az árnyékolók általában nagyobb területet fednek le, mint a napernyők, és egyszerűen kifeszíthetők a kívánt helyen. Ezenkívül a napvitorlák hatékonyan védenek a nap sugaraitól és a melegtől, és UV-védelemmel rendelkeznek, amely védi a bőrt az UV-sugárzás káros hatásaitól.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a napvitorlák telepítése és karbantartása kissé összetettebb lehet. A megfelelő telepítéshez szükséges lehet rögzítési pontok vagy szerkezetek kialakítására, például oszlopok vagy tartókhoz való rögzítésre. Ezenkívül a napvitorla anyagának tartósságára is figyelni kell, különösen erős szél vagy esős időjárás esetén. A megfelelő karbantartás és tisztítás segít meghosszabbítani a napvitorla élettartamát. 

Reméljük, hogy ezen pontok mentén sikerült segítséget nyújtanunk a kerti hangulat megteremtéséhez. Nézz körül bátran a Homelux webáruházban, itt mindent megtalálsz, hogy kimaxold a nyarat. 

Blog

Ajánlott termékek