Rakj rendet a konyhaszekrényedben!

Ahhoz, hogy ne vesztegelj hosszú perceket a konyhaszekrényed előtt, mert éppen nem találsz valamit, muszáj rendesnek lenned. A konyha az a hely, ahol jó esetben mindennap megfordulsz, hiszen enni kell. Szóval szedd össze magad, és varázsold át a konyhaszekrényt!

 

 

Rendszerezz

 

Ha nagyon nagy az összevisszaság, akkor pakolj ki a szekrényből mindent, és oszd őket két csoportra. Az elsőbe kerüljenek a mindennapos használati tárgyak, például az evőeszközök, a poharak, és a kedvenc lábosaid, serpenyőid. A másikba azok, amik csak ritkán fordulnak meg a kezedben. Ilyen a pizzavágó kés (kivéve persze, ha minden nap pizzázol), vagy a mákdaráló. A két csoportot tedd elkülönített polcokra, fiókokba, ha kell, az elején címkézd fel őket, hogy tudd, hol mi van.

 

Azokat a konyhai eszközöket pedig, amelyek nem igazán kellenek, dobozold el.

 

 

Szelektálj rendesen

 

Dobd ki a rozsdás kanalat, és a csorba tányért, ha sosem vennéd őket elő. Nem érdemes tartogatni. Ne áltasd magad, hogy jók lesznek még valamire, hiszen nincs rájuk szükséged. Ja, és azokat a dolgokat is dobd ki, vagy ajándékozd el, amiket utálsz.

 

Az elengedés művészet, de örömet okoz, és felszabadítja a lelked. Próbáld ki, menni fog!

 

 

A fedőknek is megvan a maguk helye

Eddig a konyhaszekrénybe raktad őket mindig, de folyton kicsúsznak, és ricsajt csapnak? Akkor itt az ideje edénytartót tenned a szekrény külső, vagy belső falára.

 

 

Ami az evőeszközös fiókot illeti

 

Ha túlzsúfolod a fiókot, akkor az nem túl szép, ráadásul nehéz betolni. Tedd a kanalakat egy bögrébe, és máris felszabadul némi hely!

 

Egy trükk: ha üveges konyhaszekrényt veszel, akkor szinte rákényszeríted magadat a rendszeres rendrakásra.

 

A nagy rendrakás során jöttél rá, hogy nincs meg minden konyhai kiegészítőd, vagy kisgéped? Akkor itt az ideje, hogy beszerezd őket!

 

Ha pedig úgy látod, a konyhaszekrényed megérett a cserére, itt tudsz nézelődni a konyhablokkok, és az elemes konyhabútorok között.