Ó szép műfenyő, oly kedves minden ágad!

Óvhatod az élő fákat

 

Ugyan mindet nem, de az biztos, hogy te már nem valódi fenyőt vettél. A fenyővásárokon mindig próbálják megnyugtatni az embereket, hogy ezeket a fákat direkt erre a célra ültetik és nevelik, de erről valamiért a vágóhídra nevelt csirkék jutnak az eszünkbe. Mégis hogy énekelhetnénk így boldogan a víg karácsonyi dallamokat?

 

Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek valósággal megsiratják az élő fenyőt, amikor kidobjátok.

 

Tuti szép marad a lebontásig

 

A műfenyő tuti tovább bírja, mint a szaloncukrok, amiket a gyerekek leeszegetnek a fáról. Sőt, ha odáig vagy a karácsonyfákért, akár egész évben kinn tarthatod a szoba díszeként, hiszen műágai és levelei nagyszerűen bírják a strapát. Persze, azért néha porold le.

 

A műfenyők ma már olyan szépen vannak megkomponálva, hogy sokszor meg sem lehet mondani, hogy nem igaziak.

 

Illatos tippek a még ünnepibb hangulatért:

 

  • a hamisítatlan fenyőillatot pótolhatod illatpálcákkal, gyertyákkal
  • vesd be a süti, narancs, fahéj illatú gyertyacsodákat, és hidd el az illatorgia mellett senkinek sem fog feltűnni, hogy a fenyő mű-e, vagy sem

 

Ennek aztán tényleg nem hullik a levele

 

Rémlik, hogy mennyi bosszúságot okoz telente a tűlevél söprés, és az annak való drukkolás, hogy a fa legalább szilveszterig bírja? Na látod. A műfenyővel viszont tutira nem lesz ilyen gondod, mert örökzöld a javából.

 

Nem kell évről-évre beújítanod egyet

 

Nincs vacogás a hidegben, és kutatás a legszebb, legmagasabb, legkedvezőbb árú fa után. A műfenyők többségét online is megrendelheted, szóval csak egy kattintás, és kész. A felállításakor pedig biztosan nem a talpfaragással fogsz vesződni, hiszen a csinos talpba könnyen beletehető, és voálá, már díszítheted is.